Hrvat preskočio Đokovića: Federer je najbolji u istoriji tenisa

Izvor: B92, 21.Jul.2023, 21:56

Hrvat "preskočio" Đokovića: Federer je najbolji u istoriji tenisa

Bivši hrvatski teniser Ivan Ljubičić rekao je da je Rodžer Federer najbolji teniser svih vremena.

Nekada treći igrač sveta i bivši trener Rodžera Federera ceni sve što je uradio Novak Đoković, ali za najvećeg smatra Švajcarca.

Ljubičić je u razgovoru sa švajcarskim medijima rekao:

"Ko je najbolji u istoriji? Za mene je to onaj koji je najviše uticao na sport kojim se bavi. >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << Možda nisam objektivan, ali postoji velika razlika između toga da li ste najbolji ili najuspešniji. Đoković je uspešniji, ali pogledajte primer Majkla Džordana pa ćete znati o čemu govorim. On nema najviše titula u istoriji, ali ga svi smatraju najvećim. Dakle, Novakovi rezultati ne prevazilaze ono što je uradio Federer", kaže Ljubičić.

Potom je dodatno pojasnio zašto osvajača 20 grend slem titula smatra za najvećeg tenisera ikada.

"Divim se Novakovoj odlučnosti, žaru koji ima u očima, upornosti... Njegova svakodnevna potraga za ravnotežom i sposobnosti da se napaja negativnim stvarima oko sebe, to je zapanjujuće. Uvek traži dodatni podsticaj. Ipak, niko se Rodžeru neće približiti po tome koliko je dao tenisu. Čovek je 19 godina zaredom bio najomiljeniji igrač na turu. Sumnjam da u sportu postoje osobe koje su bile toliko voljene i koje su toliko uticale na ljude kao što je to Rodžer radio", zaključio je Ljubičić.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.

Nastavak na B92...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.