Izvor: Radio 021, 01.Jan.2019, 12:03   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Hopman kup: Sudar titana – Federer prvi put protiv Serene

Prvi, a verovatno i poslednji, meč koji će Federer i Vilijams odigrati na programu je u utorak.

Getty ImagesSerena Vilijams i Rodžer Federer osvojili su Vimbldon 2012.

Teniski velikani Rodžer Federer i Serena Vilijams prvi put će odmeriti snage u utorak na Hopman kupu u australijskom Pertu, kada se sastaju Švajcarska i SAD.

Prvo će igrati mečeve u singlu, nakon čega sledi dubl čiji >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio 021 << su deo i Belinda Benčič i Fransis Tijafo.

Federer i Vilijams, oboje stari 37 godina, imaju ukupno čak 43 Grend slem titule.

„Veoma je ovo uzbudljivo za oboje i nadam se da će se dosta ljubitelja tenisa uključiti i gledati", izjavio je Švajcarac.

Vilijams navodi da je ovo „poput ostvarenja sna" i ističe da se raduje meču.

„Ovo je tako kul", rekla je ona.

Njen duel sa Federerom mnogi već porede sa čuvenom „Borbom polova" iz 1973. godine, kada je 39-godišnja Bili Džin King pobedila bivšeg prvog tenisera sveta Bobija Rigsa.

„Divim se svemu što je ona uradila na terenu i van njega, oboje smo veoma kompetetivni i uvek želimo da pobedimo", rekao je Federer o Sereni.

„Ona je jedna od najvećih šampionki našeg sporta ikada - i u muškoj i u ženskoj konkurenciji - tako da je odlično igrati protiv nje.

„Ovo je jedinstvena prilika, verovatno je nikada više nećemo dobiti".

Zašto Federer nema lek za Đokovića Da li su sudije nefer prema teniserkama Sporne karikature Serene Vilijams Intervju petkom: Džon Mekinro o tenisu, Novaku i rivalstvima

Švajcarska i SAD će u Hopman kupu odmeriti snage u dva singl meča i jednom dublu.

Po četiri reprezentacije nalaze se u dve grupe, a pobednici grupa idu u finale.

Federer i Benčić su prethodno pobedili reprezentaciju Velike Britanije, dok su Amerikanci poraženi od Grka, uprkos pobedi Vilijams u singlu.

Švajcarska brani titulu - Federer i Benčić su osvojili turnir u Pertu 2018. godine.

Organizatori prvog Grend slema u sezoni - Australijen opena, koji je na programu već sredinom januara - u međuvremenu su povećali nagradni fond.

Kako navode, fond je porastao za 14 odsto, pa sada iznosi 34,5 miliona funti - što je oko 45 milijardi dinara.

Povećanje znači 25 odsto veće nagrade za one koji izgube u prvoj rundi turnira, pa je igračima koji stignu u glavni žreb od sada garantovano 41.000 funti (pet miliona dinara).

Osvajačima turnira - u muškoj i ženskoj konkurenciji - sledi nagrada od 2,26 miliona funti.

Autor: BBC News na srpskom

Preuzimanje delova teksta ili teksta u celini je dozvoljeno bez ikakve naknade, ali uz obavezno navođenje izvora i uz postavljanje linka ka izvornom tekstu na www.021.rs. Preuzimanje fotografija je dozvoljeno samo uz saglasnost autora.

Nastavak na Radio 021...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio 021. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio 021. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.