Federer tražio od Bazela dva miliona evra

Izvor: Sportski Žurnal, 01.Nov.2012, 23:26   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Federer tražio od Bazela dva miliona evra

Ako deo sveta odavno zna da ljudski kvaliteti Rodžera Federera nisu na nivou teniskih, da najbolji igrač svih vremena ne može baš uvek da se pohvali sličnim vrlinama van terena, sada su to otkrili i njegovi zemljaci.
Turnir u Bazelu, njegovom rodnom gradu, završio se porazom ne samo u finalu nego još većim debaklom u javnosti.
Na terenu je kao da je sa druge planete, ali van njega deluje više zemaljski nego što bismo voleli da priznamo. Kao neko nesavršen i veoma >> Pročitaj celu vest na sajtu Sportski Žurnal << ljudski – napisao je „Tages Ajncager.“
Povod je, šta drugo kada su Švajcarci u pitanju, nego – pare. Federer godinama traži i dobija od turnira u Bazelu pola miliona evra samo za dolazak, ali sada je preterao. Za narednu godinu je zatražio, tako tvrde iza kulisa turnira, čak – 2.000.000 evra. Mediji su tu cifru umanjili na milion ili 1,5 milion.
Mi nismo Katar – uzvratio je Rene Štambah, predsednik Švajcarske federacije. – Uradićemo sve što možemo da Rodžer opet igra u Bazelu, ali i to ima granice. Ne može svako da ima Rols Rojs.
Federer uzvraća argumentima da on gubi novac zbog turnira u rodnom gradu, koji zarađuje na njemu.
Da su u pitanju samo pare, ja bih igrao turnire u Aziji, gde zbog Bazela ne idem objašnjava broj 1.– Uvek sam mu davao prioritet, uvek sam mu mnogo pomagao.
U Bazelu su svesni da bez Federera nema ni punih tribina, da će kada on prestane da igra, nastavak održavanja biti pod velikim znakom pitanja, baš kao što se ženski turnir u Cirihu ugasio povlačenjem Martine Hingis.
Pogledaj vesti o: Federer

Nastavak na Sportski Žurnal...






Povezane vesti

Pohlepni Federer iznervirao Švajcarce!

Izvor: Press, 02.Nov.2012, 12:58

Jedan od najboljih tenisera svih vremena, Švajcarac Rodžer Federer, našao se na udaru medija u svojoj zemlji, jer je navodno od rodnog Bazela tražio čak dva miliona evra za učešće na ATP turniru u tom gradu...– Na terenu je kao da je sa druge planete, ali van njega deluje više zemaljski nego...

Nastavak na Press...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Sportski Žurnal. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Sportski Žurnal. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.