Federer stiže do izjednačenja

Izvor: RTS, 31.Jan.2014, 16:22   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Federer stiže do izjednačenja

Bozoljac - Federer 5:5 (0:1). Srbija u Novom Sadu igra meč prvog kola Dejvis kupa protiv Švajcarske, koju predvodi nekada najbolji teniser sveta Rodžer Federer. Duel dve selekcije otvaraju Bozoljac i Federer, u drugom singl meču sastaju se Lajović i Vavrinka. Direktan prenos možete pratiti na našem Prvom programu.

15.21 - Federer uspeva >> Pročitaj celu vest na sajtu RTS << da uzvrati brejkom u devetom gemu (5:4), i sada servira za izjednačenje. 

15.03 - Prvi do brejka u drugom setu stiže srpski teniser, koji vodi sa 3:1. 

14.44 - Rodžer Federer je smireno, neki bi rekli i rutinski, odbranio prednost od jednog brejka i tako stigao do prvog seta (4:6).

14.33 - I pored dobre igre srpskog tenisera, Rodžer Federer je taj koji, u sedmom gemu, prvi uzima servis protivniku. 

14.10 - Počeo je meč prvog kola Svetske grupe Dejvis Kupa. Za Srbiju igra Ilija Bozoljac, a za Švajcarsku Rodžer Federer. 

Meč prvog kola Svetske grupe Dejvis kupa između Srbije i Švajcarske otvoriće, u petak u 14 sati, Ilija Bozoljac i Rodžer Federer. Posle njih, na teren će izaći Dušan Lajović i pobednik Otvorenog prvenstva Australije Stanislas Vavrinka.

U subotu je na programu meč dublova. Za Srbiju su prijavljeni Nenad Zimonjić i Filip Krajinović, a za Švajcarsku Marko Kjudineli i Mihael Lamer.

Poslednjeg dana takmičenja, u nedelju od 13 časova, prvi će na teren Lajović i Federer, a zatim će uslediti poslednji singl - između Bozoljca i Vavrinke.

Srbija je oslabljena neigranjem Novaka Đokovića. Drugi reket sveta istakao je da je odluku o izostanku iz prvog kola takmičenja doneo posle ozbiljnih i detaljnih konsultacija sa svojim timom.

"Uveren sam da je ona najispravnija moguća. Takođe, uveren sam i da je za budućnost našeg tenisa veoma važno da mlađi teniseri u ovoj sezoni dobiju priliku i stiču iskustvo u igri protiv reprezentacije kakva je Švajcarska. Ja ću biti uz njih svim srcem. Rodžeru i Stanislasu želim da dožive Srbiju onakvom kakva jeste, lepom i otvorenom zemljom, i da se iznenade snagom i talentom naših mladih tenisera", kazao je Đoković.

Meč prvog kola Svetske grupe Dejvis kupa između Srbije i Švajcarske igra se u Novom Sadu od 31. januara do 2. februara, a goste predvode najbolji teniseri Rodžer Federer i Stanislas Vavrinka. Pobednik ovog duela u četvrtfinalu će igrati protiv boljeg iz duela Belgija - Kazahstan, dok će poražena selekcija igrati u baražu za ostanak u Svetskoj grupi.
Pogledaj vesti o: Federer

Nastavak na RTS...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RTS. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RTS. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.