Federer se iskupio protiv Conge

Izvor: B92, 09.Dec.2012, 15:44   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Federer se iskupio protiv Conge

Samo dan posle poraza od Tomaša Belučija, Rodžer Federer je u okviru svoje Žilet svetske turneje u Sao Paulu pobedio Francuza Žo-Vilfreda Congu.

Švajcarac i Francuz su bez obzira što je u pitanju bio egzibicioni susret, odigrali vrlo uzbudljiv meč, a Federer je slavio sa 7:6 (7:3), 6:3.

Federer je poveo sa 4:2 u prvom setu, ali je Conga stigao do >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << brejka. Ipak, tu nije bio kraj velikim uzbuđenjima u Brazilu, pošto je Federer uzvratio istom merom, ali je Francuz preokrenuo, a sve je na kraju bilo rešeno u taj-brejku, koji je drugi reket sveta dobio sa 7:3.

U drugom setu viđeno je daleko manje drame, pošto je za razliku od prvog, Federer u drugom setu lako sačuvao rano stečeni brejk i došao do pobede.

Podsetimo, svetski mediji su preneli da će 31-godišnji Federer za šest mečeva na Žilet svetskoj turneji inkasirati preko 12 miliona dolara.

U okviru iste turneje, Beloruskinja Viktorija Azarenka pobedila je svoju veliku rivalku Serenu Vilijams sa 6:3, 7:5.

Za razliku od susreta Federera i Conge, duel Azarenke i mlađe od sestara Vilijams obeležile su greške i plesni pokreti.

Najbolja teniserka sveta do brejka je došla u petom gemu, a potom je lako osvojila prvi set. Obe su potom zaigrale sa brazilskom maskotom, da bi u nastavku Amerikanka pružila veći otpor. Ipak, baš kada se činilo da će set ući u taj-brejk, Azarenka je oduzela servis Vilijamsovoj i došla do pobede.

Nastavak na B92...






Povezane vesti

Federer se iskupio protiv Conge

Izvor: BanjalukaLive.com, 09.Dec.2012

Samo dan poslije poraza od Tomaša Belučija, Rodžer Federer je u okviru svoje Žilet svjetske turneje u Sao Paulu pobijedio Francuza Žo-Vilfreda Congu. Švajcarac i Francuz su bez obzira što je u pitanju bio egzibicioni susret, odigrali vrlo uzbudljiv meč, a Federer je slavio sa 7:6 (7:3), 6:3. Federer...

Nastavak na BanjalukaLive.com...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.