Izvor: Nezavisne Novine, 14.Dec.2016, 11:15   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Federer protiv novog pravila

Čelnici ATP-a bi od 2018. u muški tenis mogli uvesti novo pravilo, a ono se odnosi na komunikacije između igrača i njegovog trenera.

U ženskim mečevima takva vrsta komunikacije je dozvoljena dok je na ATP-u to zabranjeno pa igrači koji za vrijeme svojih mečeva razgovaraju s trenerima na tribinama dobiju opomenu ili čak budu novčano kažnjeni.

To bi se trebalo promijeniti od 2018. godine. naime prema tom pravilu trener se jednog seta može spustiti na >> Pročitaj celu vest na sajtu Nezavisne Novine << teren, sjesti do tenisera i dati mu savjet. Novo pravilo odnosiće se na sve turnire osim Gren slemova.

Ipak, ima i onih kojima se ova promjena ne sviđa, a jedan od protivnika takve ideje je najuspješniji teniser svih vremena Rodžer Federer.

"Nadam se da će se to dogoditi nakon što završim karijeru. Takvo nešto nije potrebno i nije pravedno. Pa nemaju svi novca za trenera. Sve je to amaterski i nadam se da će odustati od toga", rekao je Švajcarac.

Inače, njegovi najveći suparnici, Novak Đoković i Rafael Nadal, u prošlosti su razgovarali s trenerima na tribinama, zbog čega su i bili kažnjavani.
Pogledaj vesti o: Federer,   Tenis

Nastavak na Nezavisne Novine...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Nezavisne Novine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Nezavisne Novine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.