Federer preko Gaskea do osmine finala AO

Izvor: N1 televizija, 20.Jan.2018, 14:16   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Federer preko Gaskea do osmine finala AO

Švajcarski teniser Rodžer Federer plasirao se u osminu finala Australijan opena pobedom protiv Rišara Gaskea.

9️⃣0️⃣ match wins and counting!@rogerfederer notches up his 90th match victory at Melbourne Park d 29th seed Richard #Gasquet 6-2 7-5 6-4.#AusOpenpic.twitter.com/wo83nX7u1K

Drugi nosilac na ovogodišnjem Australijan openu, Rodžer >> Pročitaj celu vest na sajtu N1 televizija << Federer se bez izgubljenog seta plasirao u osminu finala pobedom protiv Francuza Rišara Gaskea - 6:2, 7:5, 6:4.

Federer je sigurnom igrom i uz dva brejka stigao do 1:0. U drugom setu smo videli izjednačenu igru, Gaske je igrao jako dobro, ali je to činio i Federer pa smo prvu brejk loptu u drugom delu meča videli tek u 12. gemu koji je pripao Švajcarcu koji je poveo sa 2:0 u setovima.

I u trećem setu je Federer suvereno počeo borbu i veoma brzo poveo sa 3:0 uz jedan oduzet ervis rivalu. Najveću borbu u ovom setu videli smo u sedmom gemu. Sevirao je Federer, a Gaske je u samoj završnici meča došao do dve brejk prilike i jednu od njih iskoristio i time vratio brejk. Ipak, Federer je i dalje bio u prednosti. Rutinski je odservirao svoj gem i na kraju novim brejkom, iskoristivši drugu meč loptu došao do pobede.

Lep i zanimljiv meč dvojice igrača koji igraju jednoručni bekhend začinio je i veliki broj vinera, a n kraju je Federer došao do 17. pobede u 19 odigranih međusobnih mečeva.

Za mesto u četvrtfinalu Rodžer Federer će igrati protiv Mađara Martona Fuksoviča sa kojim se do sada nije sastajao.

Nastavak na N1 televizija...






Povezane vesti

Federer nastavlja da teroriše protivnike

Izvor: Vesti-online.com, 20.Jan.2018

Rodžer Federer se plasirao u osminu finala Australijan opena pošto je u trećem kolu savladao Francuza Rišara Gaskea 6:2, 7:5, 6:4...Švajcarac je tako nastavio sa ubedljivim partijama, a ove godine u Melburnu još nije izgubio set. Francuz je u drugom i trećem setu pružio dostojan otpor, ali više...

Nastavak na Vesti-online.com...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta N1 televizija. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta N1 televizija. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.