Izvor: NoviMagazin.rs, 14.Avg.2018, 17:38   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Federer poručio novinarima: Nemojte da sažaljevate Đokovića

Švajcarski teniser Rodžer Federer vraća se na teren posle mesec dana pauze i poraza u četvrtfinalu Vimbldona. Međutim, pored priprema za 2. kolo Sinsinatija i duel sa Nemcem Peterom Gojovčikom, Švajcarac je stigao i da prokomentariše igre Novaka Đokovića.

Srbin je pre mesec dana osvojio prvi grend slem posle dve godine i najavio povratak u vrh posle višemesečnih problema sa formom.
>> Pročitaj celu vest na sajtu NoviMagazin.rs << />
- Novak sada igra pod manjim pritiskom, u određenoj meri, ali uvek može da te opet uhvati. Mediji sada pričaju "osvojiće Ju Es open", a ti pomisliš: "Da, verovatno hoće". I onda pre nego što kažete "videćemo", vaša perspektiva se menja, ali i perspektiva medija- rekao je Federer pred prvi meč na mastersu u Sinsinatiju, a prenose Novosti.

Novak je osvajanjem Vimbldona prekinuo dominaciju Federera i Rafaela Nadala, koji su u poslednje dve godine "delili" trofeje na najznačajnijim turnirima.

- Mislim da je to sjajno za sport. Srećan sam zbog njega jer mu sigurno nije bilo lako poslednjih godina. Opet, mislim da niko ne bi trebalo da ga žali, kao ni Nadala i mene. Imali smo mnogo uspeha, pa je sjajno kada se vratiš posle nekog perioda - poručio je Švajcarac.

Đoković je u međuvremenu poražen u četvrtfinalu Rodžers kupa, koji je Federer propustio, dok je Rafael Nadal osvojio turnir u Torontu.

- Izuzetno uzbudljiva vremena, mnogo najboljih igrača se vraća u igru i mislim da će Ju Es open biti epski. Novakova titula na Vimbldonu je bila ogromna, mislim da je nije očekivao. Sećam se pres konferencije posle poraza od Marka Čekinata u Parizu kada je rekao da je frustriran i da nije siguran da će igrati na travi. A onda je osvojio Vimbldon i stvari su se brzo preokrenule. Bez obzira na to da li si pozitivan ili ne, tek kada si uzbuđen zbog četvrtfinala ili polufinala grend slema, onda možeš da igraš najbolje što znaš- zaključio je Švajcarac.
Pogledaj vesti o: Federer,   Tenis

Nastavak na NoviMagazin.rs...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta NoviMagazin.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta NoviMagazin.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.