Federer otkrio šta mu je potrebno da nastavi dalje

Izvor: B92, 02.Dec.2020, 18:34

Federer otkrio šta mu je potrebno da nastavi dalje

Švajcarski teniser Rodžer Federer bi na teren trebalo da se vrati početkom 2021. godine.

On je ove sezone igrao samo na Australijan openu, gde je ispao od Novaka Đokovića u polufinalu.

Nedugo posle tog poraza otišao je na operaciju kolena, a nekoliko meseci kasnije se još jednom podvrgnuo hirurškom zahvatu.

Federer je profesionalac >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << više od dve decenije i konstantno je u vrhu.

"Radi se o tome kako ’održavate vatru’. Bio sam, recimo, na Sinsinatiju i Vimbldonu 20 godina zaredom. Želite da budete što uspešniji. Želite da ta ’vatra’ stvarno gori, da biste osvojili svaki poen, svaki meč...", rekao je Federer.

Otkriva i šta mu je potrebno za nastavak uspešne karijere.

"Da bih mogao da nastavim ovako, potreban mi je jak tim. Oni mi pomažu dodatnih 1 odsto, 10 odsto iz sebe i podsete me da unesem energiju i u naredni meč. Što se tiče fizičke spreme, potrebno je da osluškujem svoje telo, ali i da imam dobar raspored", dodao je on.

Švajcarac je trenutno 5. teniser planete.

Nastavak na B92...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.