Federer otkazao nastup na ATP kupu

Izvor: RTS, 30.Okt.2019, 15:10   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Federer otkazao nastup na ATP kupu

Švajcarski teniser Rodžer Federer otkažao je učešće na prvom ATP kupu u januaru sledeće godine iz porodičnih razloga. ATP kup na programu je od 3. do 11. januara naredne godine u Sidneju, Brizbejnu i Pertu. Osvajač 20 gren slem trofeja, rekao je da je odluka o povlačenju bila teška, ali da se raduje nastupu na Australijan openu kasnije tog meseca.
"Boli me što neću biti deo novog >> Pročitaj celu vest na sajtu RTS << i najuzbudljivijeg događaja u kalendaru, ali ovo je prava stvar koju sam morao da učinim ako želim da što duže igram na ATP turu. Odlučio sam da te dve nedelje provedem kod kuće i taj period će biti koristan i za moju porodicu i za tenis", rekao je Federer, prenosi BBC.

Dva dana pošto je odlučio da ne nastupi na Mastersu u Parizu, Federer je otkazao učesće na ATP kupu, što znači da Švajcarska više nije među 24 tima koja su kvalifikovala za ovaj događaj.
Švajcarska je bila smeštena u grupu sa Velikom Britanijom, koja se kvalifikovala nakon što je Endi Mari potvrdio učešće.
Koji će tim zameniti Švajcarsku biće poznato 13. novembra, kada će biti potvrđen konačan raspored.
ATP kup na programu je od 3. do 11. januara naredne godine u Sidneju, Brizbejnu i Pertu.
Pogledaj vesti o: Federer

Nastavak na RTS...






Povezane vesti

Federer otkazao nastup na ATP kupu

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 30.Okt.2019

Švajcarski teniser Rodžer Federer otkazao je danas učešće na prvom ATP kupu u januaru sledeće godine iz porodičnih razloga...Osvajač 20 gren slem trofeja, rekao je da je odluka o povlačenju bila teška, ali da se raduje nastupu na Australijan openu kasnije tog meseca..."Boli me što neću biti...

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RTS. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RTS. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.