Federer o skoku franka: I na mene utiče

Izvor: B92, 19.Jan.2015, 18:49   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Federer o skoku franka: I na mene utiče

Neočakivano jačanje švajcarskogm franka uticalo je čak i na legendarnog Rodžera Federera.

On je nakon trijumfa nad Jen Hsun Luom u 1. kolu u Melburnu rekao da je skok franka imao veliki uticaj u svetu.

Prošlog četvrtka švajcarska valuta ojačala je za oko 20% jer je vlada te zemlje odustala od napora da ga veštački održi na niskom nivou.

„Očigledno je jačanje švajcarskog franka imalo veliki uticaj u svetu. Švajcarska je zanimljivo >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << mesto. Mala je zemlja ali je na neki način veoma moćna. I na mene je uticao skok franka, nema sumnje. Mislim da postoji nekoliko nedoumica, jer niko nije očekivao takav skok. Nisam ekspert, verujem da za izvoz i turizam do nije dobro, ali videćemo kako ćemo se prilagoditi. I dalje mislim da je Švajcarska predivno mesto, tako da vas sve molim da dođete“, rekao je Federer.

Više o situaciji oko švajcarskog franka pročitajte na našoj BIZ strani.
Pogledaj vesti o: Federer

Nastavak na B92...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.