Izvor: MozzartSport.com, 27.Apr.2021, 11:07

Federer ne trenira dovoljno

Kaže njegov trener Luti

Upisano je u kalendaru da će se Rodžer Federer ponovo naći na terenu 16. maja.

Tog dana počinje turnir u Ženevi iz kategorije 250, koji će se igrati na šljaci. Probaće Švajcarac da popravi utisak nakon ne tako uspešnog povratka nakon duge pauze koji je imao u Dohi, gde je poražen u drugoj rundi.

Ipak, pitanje je kako će Federer izgledati >> Pročitaj celu vest na sajtu MozzartSport.com << i u Ženevi, jer pored toga što baš i ne voli šljaku, dosta kasni sa pripremama, otkrio je njegov trener Severin Luti.

Tehnički je sve u redu što se treninga tiče, ali Rodžer trenira manje nego što bi trebalo“, rekao je Luti.

Posle dve operacije kolena prošle godine, izgleda da krštenica ipak stiže upornog Švajcarca, koji bi voleo da ponovo bude teniski kralj, ali trenuno je daleko od toga.

Kasnimo sa pripremama za turnir. Rodžer dobro trenira, intenzitet je dobar, ali ne možemo da radimo onoliko koliko bi trebalo u susret jednom turniru“.

Poručuje Luti da i pored toga neće odustati u nameri da pomogne Federeru da se spremi za Vimbldon i Olimpijske igre, jer su to njegova cilja za ovu sezonu.

Učiniću sve što je u mojoj moći da mu pomognem. On je osoba koja ume da sluša, a moju ulogu trenera više vidim kao savetodavnu. On je taj koji, na kraju, izlazi na teren, a ja sa klupe mogu samo da mu šaljem mirnoću“, istakao je Luti.

Tagovi:

Nastavak na MozzartSport.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta MozzartSport.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta MozzartSport.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.