Federer na korak od 100. titule

Izvor: Mondo, 01.Mar.2019, 20:09   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Federer na korak od 100. titule

Švajcarac je izborio plasman u finale turnira u Dubaiju, gde ga čeka Stefanos Cicipas koji mu je "uzeo meru" nedavno na Australijan Openu

Rodžer Federer boriće se za pehar na turniru u Dubaiju.

On je plasman u finale izborio nakon ubedljive pobede nad Bornom Ćorićem u dva seta - 6:2, 6:2.

Federer je tako stigao na korak od 100. ATP pehara u karijeri.

Za jubilarni >> Pročitaj celu vest na sajtu Mondo << trofej boriće se sa Stefanosom Cicipasom iz Grčke.

Cicipas je u drugom polufinalu u Dubaiju nadigrao Gaela Monfisa posle preokreta i tačno tri sata igre - 4:6, 7:6 (7:4), 7:6 (7:4). Cicipas je plasmanom u finale obezbedio i ulazak u Top 10 na ATP listi.

On će od ponedeljka biti 10. igrač sveta, što mu je najbolji plasman u karijeri.

Cicipasu i Federeru to će biti drugi duel u karijeri. Grk i Švajcarac sastali su se nedavno, u četvrtom kolu Australijan Opena, i Cicipas je slavio rezultatom 3:1.

Ukoliko mu se Federer revanšira i podigne trofej u Dubaiju biće tek drugi igrač koji je osvojio 100 turnira u pojedinačnoj konkurenciji.

Više od njega ima samo Džimi Konors, koji je tokom karijere osvojio 109 ATP turnira.

Najviše trofeja u dubl konkurenciji ima Majk Brajan, ukupno 122 pehara, a najtrofejniji u istoriji je Džon Mekinro koji je od 1978. do 2006. osvojio 156 turnira - 77 u singlu, 78 u dublu i jedan u miksu.

Nastavak na Mondo...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Mondo. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Mondo. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.