Federer na korak do prvog mesta

Izvor: Press, 16.Feb.2018, 14:05   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Federer na korak do prvog mesta

Švajcarac Rodžer Federer nalazi se na pobedu od prvog mesta ATP liste posle trijumfa nad Filipom Kolšrajberom u osmini finala Roterdama 2-0 (7:6, 7:5).
Foto:B92.net
Federer prolaskom u polufinale obezbeđuje povratak na vrh liste tenisera sa punih 36 godina.
Federer je sa Kolšrajberom u prvom setu igrao izjednačeno >> Pročitaj celu vest na sajtu Press << sve do 12. gema u kom je imao set loptu na servis protivnika.
Nemački teniser se nakratko izvukao. U taj brejku prvog seta Federer je posustao, Kolšrajber je poveo sa 5:2 i 6:4.

Nije iskoristio dve set loptice, Švajcarac se vratio i sa 10:8 u taj-brejku uspeo da povede i u setovima. Drugi set je bio sličan prvom s tim što je Federer zapretio već u trećem gemu.

Kolšrajber tada nije pretrpeo brejk, ali jeste u 11. gemu kada je Federer otišao na 6:5 i laganim servis gemu rešio meč u svoju korist.

Naredni protivnik mu je jedan Holanđanin, jer čeka boljeg iz duela Robina Hasea i Talona Grikspora u narednoj rundi.

Nastavak na Press...






Povezane vesti

Federer na putu da ispiše novu stranicu istorije

Izvor: Press, 16.Feb.2018

Švajcarski teniser Rodžer Federer na koraj je da ispiše novu stranicu istorije i da postane najstariji prvi reket sveta. . . Getty Images. . . Federer, koji ima 36 godina, nalazi se na pobedu od prvog mesta ATP liste...

Nastavak na Press...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Press. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Press. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.