Federer među 16

Izvor: MozzartSport.com, 20.Jan.2018, 14:16   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Federer među 16

Švajcarac slavio u trećem kolu Australijan opena bad Rišarom Gaskeom

Aktuelni šampion Australijan opena, Rodžer Federer lagano krstari ka, čini se još jednom velikom uspehu u karijeri. Švajacarc je pobedom od 6:2, 7:5, 6:4 nad Rišarom Gaskeom zatvorio šesti dan prvog gren slema sezone.

Bio je to duel možda i dva najlepša jednoručna bekenda na turu i za razliku od prva dva kola ovaj >> Pročitaj celu vest na sajtu MozzartSport.com << put je ispred Fedeksa bio ozbiljan protivnik. Francuz, nažalost nije mogao protiv rivala kojeg je pobedio samo dva puta u 19 mečeva, računajući i ovaj. Gaske, koji pokušava da se vrati u Top 10 nakon problema sa povredama i formom, imao je svoje šanse, ali ih nije koristio što ga je na koncu stajalo poraza.

Naredni protivnik Švajcarcu, koji ipak danas nije odigrao vrhunski, već tačno onoliko koliko mu treba da bez izgubljenog seta uđe u drugu nedelju AO, kao i osminu finala je malo poznati Mađar, Marton Fučovič. Trenutno 80. igrač na ATP lestvici Federeru će pružiti lepu priliku da se dodatno razigra. Da napomenemo, Maestro iz Bazela bi u polufinalu mogao da se sastane sa Novakom Đokovićem koji je danas takođe u tri seta bio bolji od Španca Alberta Ramosa Vinjolasa.

O ostalim ATP mečevima šestog dana Australijan opena pročitajte na ovom LINKU, a za WTA duele pogledajte OVDE

(foto: Action Images).

Nastavak na MozzartSport.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta MozzartSport.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta MozzartSport.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.