Izvor: RTS, 10.Mar.2021, 19:47

Federer kao da nije pauzirao 14 meseci

Švajcarski teniser Rodžer Federer vratio se posle pauze od 14 meseci zbog povrede kolena i pobedio u svom prvom meču na ATP turu. Federer je zaigrao na turniru u Dohi, gde je u drugoj rundi, nakon velike borbe i izuzetno kvalitetnog okršaja, eliminisao Danijela Evansa rezultatom 7:6 (10-8), 3:6, 7:5.
Jedan od najboljih igrača >> Pročitaj celu vest na sajtu RTS << svih vremena pauzirao je od prošlog januara zbog operacije desnog kolena i zaigrao je posle 405 dana.

Duel koji je očekivao čitav teniski svet, što potvrđuje i prisustvo Dominika Tima, Vaseka Pospišila i još nekih učesnika na tribinama, Federer je započeo na fantastičan način, ali mu je Evans odlično parirao.
Švajcarac kao da nije pauzirao, igrao je brzo, raznovrsno i agresivno, uz činjenicu da ga je servis slušao kao u najboljim danima. Pogodio je 17 od 19 prvih servisa i bez problema osvajao gemove, pa se odlučujući trenutak za prvi set dogodio u devetom gemu.
Britanac je uspeo da čita servise rivala i bekhend paralelom došao do brejk lopte, koju je Rodžer neutralisao vinerom iz forhenda. Izvukao se i nešto kasnije se otišlo u taj-brejk.
Dodatni gem je bolje započeo, potom je Danijel preokrenuo i imao mini-brejk viška, ali je usledio još jedan preokret. Federer je bio koncentrisaniji i, kada je pasing-šot iz bekhenda prošao po dijagonali, na semaforu je pisalo 1-0 u setovima.
Međutim, kada dobar nalet nije uspeo da pretvori u prednost u drugom setu i kada je propustio brejk priliku, situacija na terenu je počela pomalo da se menja.

Osvajač 20 grend slem titula je počeo više da greši, procenat servisa je polako padao i Evans je napravio brejk u četvrtom gemu. Dva puta je Švajcarac odigrao ramom i praktično poklonio gem protivniku, koji je poklon prihvatio, sačuvao i došao do izjednačenja u setovima.
U tim trenucima je 28. igrač na ATP rang-listi bio bolji na terenu, imao priliku da prelomi duel u svoju korist, ali ga je Federer omeo maestralnim drop-šotom.
Posle dva sata i 14 minuta se izborio za prvu meč loptu, nije je realizovao, ali je kod druge zakucao bekhend po paraleli za veliko slavlje.
U novim patikama, pošto je potpuno završio saradnju sa "Najkijem", obezbedio je duel sa Nikolozom Basilašvilijem, koji je lako pobedio Maleka Žazirija sa dva puta po 6:2.
Turnir u Dohi igra se za nagradni fond od 787.930 dolara, a titulu brani Andrej Rubljov.

Nastavak na RTS...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Posle 13 meseci pauze, Federer se vratio pobedom VIDEO

Izvor: B92, 10.Mar.2021

Švajcarski teniser Rodžer Federer vratio se tenisu posle 405 dana pauze i u prvom meču po povratku ostvario je pobedu.

Nastavak na B92...

Federer se vratio pobedom protiv Evansa u Dohi

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 10.Mar.2021

Švajcarski teniser Rodžer Federer, posle 13 meseci pauze zbog povrede, vratio se danas na teren pobedom protiv Britanca Danijela Evansa sa 7:6 (10:8), 3:6, 7:5, na turniru u Dohi...Njegov naredni rival biće Gruzijac Nikoloz Bazilavili, koji je prethodno nadigrao Maleka Žazirija iz Tunisa sa 6:2,...

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RTS. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RTS. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.