Federer ispao u Melburnu, dželat Andreas Sepi (VIDEO)

Izvor: MozzartSport.com, 23.Jan.2015, 10:12   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Federer ispao u Melburnu, dželat Andreas Sepi (VIDEO)

Posle devet duplih servis grešaka, nije ni čudo

Dočekasmo i najveću senzaciju ovogdišnjeg Australijan Opena: Rodžer Federer je ispao u trećem kolu od Andreasa Sepija - 4:6, 7:6 (7:5), 4:6, 7:6 (7:5)! Italijanski veteran je posle tri sata igre ostvario pobedu karijere protiv četvorostrukog šampiona u Melburnu. Imao je do sada Sepi i skalp Rafaela Nadala sa turnira u Roterdamu, ali >> Pročitaj celu vest na sajtu MozzartSport.com << pobeda nad Federerom u Melburnu je ipak nešto mnogo, mnogo jače...

Prvi put posle 14 godina Rodžer Federer je u Melburnu eliminisan pre četvrtog kola, a računajući sve grend slemove, ovo mu je jedan od dva najgora rezultata u poslednjih deset godina.

Atipično za njega, Rodžer je bio nervozan, grešio je, isforsirano je skraćivao poene i odservirao je čak devet duplih grešaka. Sa druge strane, Italijan je imponovao mirnoćom, kao da je on veliki favorit i šampion. Iako zvuči neverovatno, ali Sepi je slomio Federera na psihičkom planu. U dva tajbrejka je imao više koncentrancije i hladnokrvnosti, osvajao je poene na svoj servis i na kraju bacio velikog rivala na kolena.



Delovalo je kao da Sepi uživa u svakom trenutku meča.

"Samo sam probao što više da uživam u igranju na centralnom terenu. Bio je to jedan od mojih najboljih mečeva, inače ne bih mogao da pobedim Federera. Nikada se ne osećate opušteno kada igrate sa njim, nikada. Koncentrisao sam se na moje servis gemove, pošto na njegove nisam imao mnogo prilike. Taj-brejk je bio perfektan, posebno taj poslednji poen. Nisam mislio da ću stići do te lopte. Mislio sam da je prošla, tako da ne znam kako sam uspeo da odigram viner“, istakla je senzacija petog dana Australijan opena.

Rezultati:

Jerži Janovic – Gael Monfis 6:4, 1:6, 6:7 (3), 6:3, 6:3;

Benjamin Beker – Lejton Hjuit 2:6, 1:6, 6:3, 6:4, 6:2;

Go Soeda – Fernando Verdasko 3:6, 2:6, 6:7 (3);

Markos Bagdatis – Grigor Dimitrov 6:4, 3:6, 6:3, 3:6, 3:6;

Tomaš Berdih – Viktor Troicki 6:4, 6:3, 6:4;

Andreas Sepi – Rodžer Federer 6:4, 7:6 (5), 4:6, 7:6 (5);

Endi Mari – Žoao Souza 6:1, 6:1, 7:5

(FOTO: Action images)

Nastavak na MozzartSport.com...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta MozzartSport.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta MozzartSport.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.