Izvor: Nezavisne Novine, 11.Jul.2018, 18:50   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Federer imao meč loptu, ali izgubio od Andersona

Kevin Anderson, teniser iz Južne afrike, napravio je senzaciju pobijedivši aktuelnog šampiona Vimbldona Rodžera Federera sa 3-2, poslije preokreta.

Anderson je slavio pobjedom rezultatom 2:6, 6:7(5), 7:5, 6:4, 13:11 poslije više od četiri sata igre.

Velike muke pretrieo je Federer, a nije tako izgledalo poslije dva odigrana seta, jer je do početka trećeg dijela igre izgledalo kao da će ovo biti >> Pročitaj celu vest na sajtu Nezavisne Novine << još jedan rutinski dan za Rodžera.

Prvi set je išao po očekivanjima, rutinski za Rodžera i veoma ubjedljivo. Potpuno je čitao servise Andersona, a prilikom svojih početnih udaraca bio veoma siguran.

U drugom setu bilo je malo drame. Kevin je nekako uspio da dođe do taj-brejka, a zatim i da spasi nekoliko vezanih set lopti Švajcarca, ali da ne kapitalizuje njegovu lošu igru, pretrpi ukupno čevtrti mini-brejk, koji je Rodžer 'otišao' na ogromnih 2:0.

Malo ko je očekivao da Južnoafrikanac uopšte priprijeti do kraja duela, a kamoli nešto više.

Anderson spasava meč loptu u desetom gemu trećeg seta, onda u narednom pravi svoj prvi brejk u tom dijelu igre i dolazi u situaciju da servira za set. Federer u tom trenutku ponovo diže nivo igre, dolazi do tri vezane prilike za brejk, ali Anderson i tu prednost protivnika anulira i smanjuje na 2:1.

Kevin je nastavio da drži jako visok ritam igre i napravio novo iznenađenje, a za to je protiv Rodžera Federera na Vimbldonu dovoljno uzeti samo set. Nije mnogo razmišljao osmi teniser svijeta, igrao je sa puno samopouzdanja, gađao linije, bez rezerve, opet spasao brejk loptu u gemu u kojem je servirao za set i četvrti dio igre takođe riješio u svoju korist.

Meč je otišao u peti, odlučujući set, što je predstavljao senzaciju samo po sebi, s obzirom da je Federer imao rutinskih 2:0.

Igrači su u posljednjoj dionici meča bili izjednačeni, mada je bolju igru na početku pokazivao Anderson. Federer se ipak nekako konsolidovao i krenuo da prijeti i sve više i više napada servis južnoafričkog tenisera, ali bezuspješno.

Bilo je izuzetno napeto, igralo se gem za gem, maltene bez brejk lopti, izuzev jedne Švajcarca u osmom gemu seta, a pri rezultatu 11:11 Južnoafrikanac dolazi do brejk prilike, koju koristi poslije nesvakidašnje neiznuđene greške Rodžera i dolazi na domak od kompletiranja nestvarnog preokreta.

Dobar gem je odigrao Kevin, nije imao previše muka i napravio senzaciju – Rodžer Federer ispada sa Vimbldona, Kevin Anderson ide dalje!

Visoki južnoafrički teniser se u polufinalu sastaje sa boljim iz duela između Miloša Raonića iz Kanade i Džona Iznera iz SAD.

(b92)

Nastavak na Nezavisne Novine...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Nezavisne Novine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Nezavisne Novine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.