Federer i Nadal čak 5 godina NE MOGU NIŠTA Novaku

Izvor: Mondo, 17.Jul.2019, 19:16   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Federer i Nadal čak 5 godina NE MOGU NIŠTA Novaku

Kada su u pitanju četiri najveća turnira - Australijan open, Rolan Garos, Vimbldon i US Open - Novak Đoković je bez poraza protiv svojih najvećih rivala punih pet godina.

Novak Đoković u nedelju uveče nije samo osvojio Vimbldon, nego je senzacionalnim preokretom u petom setu produžio svoj niz nepobedivosti na grend slem turnirima.

Ako posmatramo samo četiri najveća >> Pročitaj celu vest na sajtu Mondo << teniska takmičenja - Australijan open, Rolan Garos, Vimbldon i US open - Novak Đoković na njima ima strašan učinak protiv svoja dva najveća rivala Rodžera Federera i Rafaela Nadala koji ga nisu pobedili od 2014. godine!

Punih pet godina prošlo je otkako je jedan od dvojca "Fedal" uspeo da savlada Đokovića na grend slem turniru, a od tada je srpski teniser dobio čak 8 susreta!

Rafael Nadal je poslednji put na grend slem turnirima uspeo da ga savlada na "svom" Rolan Garosu sada već davne 2014. godine, dok je potom izgubio u četvrtfinalu istog turnira 2015, polufinalu Vimbldonu iz 2018. i finalu Australijan opena iz 2019. godine.

Foto: Guliver/Clive Brunskill/Getty Images

Šteta je samo što nismo videli njihov okršaj na ovogodišnjem Rolan Garosu gde je Novaka, posle dva dana tenisa, zaustavio Tim i zakazao finale sa Špance.

Federer je u još lošijoj situaciji pošto je još 2012. godine poslednji put pobedio Đokovića na grend slem turnirima - na "njegovom" Vimbldonu u polufinalu.

Nakon toga je Đoković napravio niz od pet uzastopnih pobeda: tri finala Vimbldona, jedno US opena i polufinale Australijan opena, a zanimljivo je da je na ovogodišnjem "zelenom" grend slemu imao i dve meč lopte i nije uspeo da ih pretvori u pobedu.

Foto: Guliver/Getty images/ Michael Dodge

Nije to prvi put da je Đoković na takav način pobedio RF (pre toga dva puta na US openu). Zanimljivo je da Švajcarac ima čak 22 poraza u karijeri posle meč lopti (1,48%), dok Đoković ima tek tri u dosadašnjem delu karijere (0,28%).

Posle takve situacije pobedili su ga samo Marin Čilić (Kvins, 2018), Nadal (Madrid, 2009) i Južni (Roterdam, 2007).

Đoković i ukupno gledano ima bolji međusobni skor protiv Federera (26:22) i Nadala (28:26), a videćemo da li će uspeti da ih nadmaši i u broju osvojenih grend slem titula. Nole ima 16, Nadal 18, a Federer 20.
Pogledaj vesti o: Federer,   US Open

Nastavak na Mondo...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Mondo. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Mondo. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.