Federer eliminisao Sepija

Izvor: RTS, 18.Mar.2015, 09:57   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Federer eliminisao Sepija

Rodžer Federer se revanširao Andreasu Sepiju za poraz u Australiji. Uhapšeno pet fudbalera zbog nameštanja utakmica. Iznenađenje u ženskoj konkurenciji, Paneta eliminisala Šarapovu. U NBA ligi trenutni autsajder Njujork neočekivano savladao San Antonio. Fudbalski klub Nim izbačen iz lige zbog nameštanja utakmica.
11.50 >> Pročitaj celu vest na sajtu RTS << - Norveški skijaš Kjetil Jansrud pobednik je spusta voženog na završnom takmičenju Svetskog kupa u Meribelu, čime je osvojio mali kristalni globus u toj disciplini. Jansrudu je ovo drugi trofej sezone, posle titule u superveleslalomu.
Norvežanin je trku završio u vremenu 1:40,86 minuta i sa ukupno 605 bodova kao prvi završio sezonu u ovoj disciplini.
Jansrud je u trku ušao za malom prednošću od 20 bodova u odnosu na direktnog suparnika Austrijanca Hanesa Rajhelta, ali je on podbacio, stigavši na cilj kao 10, sa 80 stotinki zaostatka za Jansrdom.
Drugo mesto u poslednjoj trci u karijeri zauzeo je Švajcarac Didije Defago u vremenu 1:41,10 minuta, a treći je bio Austrijanac Georg Štrajtberger sa zaostatkom od 0,31 sekundi.
Olimpijski šampion u superveleslalomu Jansrud bori se za titulu ukupnog pobednika Svetslog kupa sa Austrijancem Marcelom Hiršerom, koji je osvojio mali kristalni globus u veleslalomu.
Hiršer, koji danas nije učestvovao u trci, vodi u generalnom plasmanu sa 1.248 bodova, ispred Jansruda koji ima 1.184. 
11.15 - Petostruki svetski šampion u snukeru Roni O'Saliven rekao je da još nije odlučio da li će učestvovati na Svetskom prvenstvu u Šefildu.
Snuker mi više ne znači onoliko koliko mi je značio. Sada ga koristim, pre nego da dozvolim da on koristi mene. Znam da zvuči ludo, ali nisam siguran da li ću uopšte igrati na Svetskom prvenstvu. Verovatno hoću, ali došao sam do situacije u kojoj želim da dam snukeru samo 20 odsto života, rekao je O'Saliven.
Svetsko prvenstvo je turnir koji najmanje volim. Traje 17 dana i mislim da je to previše, dodao je on. 
10.30 - Crnogorska policija uhapsila je jutros pet fudbalera zbog sumnje da su nameštali rezultate utakmica. Kako je preneo portal TV Crne Gore, uhapšeni su fudbaler Iskre iz
Berana Novak Rajković i Stefan Lutovac iz fudbalskog kluba Radnički. 
Takođe, uhapšeni su i fudbaler Bokelja Milenko Nerić, Milovan Nikolić iz Iskre i Mihailo Radulović iz fudbalskog kluba Cetinje. Oni se sumnjiče za krivično delo kriminalno udruživanje, odnosno, da su se dogovarali o ishodu fudbalskih utakmica.
10.20 - Trener Sampdorije Siniša Mihajlović mogao bi od leta da preuzme ekipu Napolija, izjavio je predsednik kluba iz Đenove Masimo Ferero.

Napoli veoma ceni Sinišu i veoma je zainteresovan za njega. Benitez je odličan trener, ali često menja klubove. Nikada ne bih mogao da sarađujem sa njim jer ne govorim španski, a slabo znam i engleski, rekao je Ferero, a prenosi Fudbal Italija.
Benitezu u junu ističe ugovor sa Napolijem i najverovatnije će napustiti klub, a među glavnim kandidatima za upražnjeno mesto spominje se upravo srpski stručnjak. Mihajlovićev tim ove sezone beleži odlične rezultate u Seriji A i nalazi se na deobi petog mesta sa Fiorentinom sa 45 bodova.
10.15 - Fudbaler Real Madrida Kristijano Ronaldo razmišlja o odlasku u američku MLS ligu kada mu 2018. godine istekne ugovor sa španskim klubom, preneli su mediji u SAD. List Sport Ilustrejtid preneo je da je Ronaldo zainteresovan za prelazak u jedan od klubova iz velikih gradova kao što su Njujork, Majami ili Los Anđeles.
Kako se navodi, postoji problem oko plate, pošto su igrači u ligi nezadovoljni jer klubovi mnogo troše kako bi privukli velike zvezde iz evropskih klubova u MLS ligu.
Najplaćeniji igrač u istoriji MLS lige je bivši igrač Milana i Real Madrida Brazilac Kaka, koji u Orlandu prima godišnju platu od 7,1 miliona dolara. Spekuliše se da će Ronaldo tražiti najmanje toliku platu.
09.40 - Engleski fudbalski premijerligaš Liverpul odigraće 24. jula protiv selekcije malezijske lige u Kuala Lumpuru. Od svih klubova Premijer lige, Liverpul ima najviše pristalica u Jugoistočnoj Aziji, a poslednji put igrao je u Kuala Lumpuru 2011. godine.
Izuzetno smo počastvovani jer ćemo ugostiti Liverpul i uzbuđeni zbog nove utakmice. Nemamo često priliku da uživo gledamo zvezde Premijer lige. Pratimo ih preko televizijskih prenosa, a meč protiv Malezije predstavljaće neverovatno iskustvo za navijače, rekao je generalni sekretar Fudbalskog saveza Malezije Hamidin Hađi Mod Amin, prenosi Rojters.
Prethodno, Liverpul će gostovati u Australiji, 17. jula u Kvinslendu i tri dana kasnije u Adelejdu. 
09.00- Italijanka Flavija Peneta plasirala se u četvrtfinale turnira iz Masters serije 1000 u Indijan Velsu pošto je, posle preokreta,savladala drugog nosioca, Mariju Šarapovu iz Rusije sa 2:1 (3:6, 6:3, 6:2).
Još veće iznenađenje napravila je Ukrajinka Lesia Curenko koja je pobedila 6. favorita turnira, Kanađanku Judžini Bušar sa 6:7 (5-7), 7:5, 6:4. 
08.00U svih pet odigranih utakmica nastavka NBA lige pobede su odnele domaće ekipe, a najveće iznenađenje priredio je Njujork,posle produžetka, savladavši branioca titule San Antonio 104:100.
Nju Orleans je samo košem razlike izborio pobedu nad Milvokijem 85:84, Hjuston je očekivano slavio protiv Orlanda sa 107:94, Detroit je savladao Memfis105:95, a L. A. Klipersi porazili Šarlot sa 99:92.
07.00 - Drugi teniser sveta Rodžer Federer savladao je Italijana Andreasa Sepija sa 2:0 (6:3, 6:4) u Indijan Velsu i posle sat i 23 minuta igre, revanširao mu se za poraz koji je pretrpeo na turniru u Australiji.

Malo iznenađenje napravio je veteran Tomi Robredo trijumfom nad Grigorom Dimitrovim u tri seta. Robredo je uspeo da izdrži nalete protivnika i sjajnim finišom dođe do pobede rezultatom 2:1 (6:4, 1:6, 7:5). Kanađanin Miloš Raonić je, posle sat i po igre, savladao Aleksandra Dolgopolova iz Ukrajine sa 2:0 (7:6, 6.4).
00.00 - Fudbalski klub Nim ispašće iz druge lige Francuske ove sezone, pošto je bivši predsednik Žan-Mark Konrad proglašen krivim za nameštanja utakmica. Disciplinska komisija Fudbalskog saveza Francuske proglasila ga je krivim, i izbacila iz fudbala u narednih sedam godina, nakon što je uzela izjave od oko 50 zvaničnika, igrača i trenera.
Konrad je kriv jer je pokušao da namesti četiri utakmice Nima tokom borbe za opstanak prošle sezone. Prema presudi, jedna od nameštenih utakmica je remi sa Kaenom prošlog maja, posle kojeg je Nim opstao u francuskoj Ligi dva, a protivnik obezbedio plasman u Ligu jedan.
Pogledaj vesti o: Federer

Nastavak na RTS...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Njujork pobedio San Antonio

Izvor: Beta, 18.Mar.2015

BEOGRAD, 18. marta 2015. (Beta) - Košarkaši Njujorka pobedili su u noći izmedju utorka i srede posle produžetka na svom terenu San Antonio sa 104:100 i ostvarili tek 14. ovosezonsku pobedu u NBA ligi...Najlošiji tim lige Njujork (14 pobeda i 53 poraza) pobedio je aktuelne šampione zahvaljujući...

Nastavak na Beta...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RTS. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RTS. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.