Federer će igrati i sa 40+?

Izvor: B92, 18.Jul.2020, 08:41

Federer će igrati i sa 40+?

Teniski trener Severin Luti govorio je o potencijalnom povlačenju Rodžera Federera.

Federerovo penzionisanje sastavni deo je svakog intervjua koji daju on ili neko iz njegovog tabora poslednjih nekoliko godina.

Ono što je trenutno poznato je da će nekada prvi teniser planete sigurno igrati i naredne sezone, dok određeni stručnjaci misle da će kraj proglasiti posle Olimpijskih igara i turnira u >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << Bazelu krajem godine.

"On je oduvek uživao u životu na Turneji. Nikada nisam čuo od njega da kaže da mora da se povuče jer želi da promeni način života, ili zato što je umoran od putovanja. Ništa ne možete stoprocentno da isključite, ali s obzirom da on i dalje uživa u tenisu i tome da provodi vreme sa prijateljima koje ima svugde, ja mislim da se on neće penzionisati ni 2021. godine", izjavio je Luti za "Smash magazine".

Luti se osvrnuo i na dve Rodžerove operacije ove godine, zbog kojih je odlučio da završi sezonu.

"Istina je da je povreda došla u najboljem mogućem trenutku, pogotovo kada pogledamo šta se desilo sa novim sistemom bodovanja, iako to nije mnogo uticalo na njega emotivno. On nije osoba koju takve stvari frustriraju. Dan posle operacije on je rado gledao na to što će moći vreme da provodi sa svojom porodicom. On ima jedinstvenu sposobnost da bude ambiciozan a da istovremeno ne bude opsednut ili frustriran neočekivanim okolnostima", ističe Švajcarac.

Ovo nije prvi put da 38-godišnjak iz Bazela ide korak unazad zbog povrede. Isto se desilo i 2016. godine.

"U oba slučaja on je morao na operaciju i u oba slučaja doživeo je prepreku u oporavku kada je morao da krene ispočetka. On je od prvog momenta na budućnost gledao optimistično i sve dočekao na pozitivan način. Mislim da mu je dosta pomoglo to kroz šta je prošao 2016. godine", zaključio je Luti.
Pogledaj vesti o: Federer

Nastavak na B92...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.