Federer: Voleo bih ponovo da vidim Đokovića

Izvor: B92, 25.Sep.2023, 08:53

Federer: Voleo bih ponovo da vidim Đokovića

Rodžer Federer, jedan od vlasnika Lejver kupa, voleo bi naredne godine na tom turniru da opet vidi Novaka Đokovića.

Bez Novaka, ali i ostalih, najvećih evropskih teniskih asova, ova ekipa, koju je predvodio Bjorn Borg, nije ništa mogla protiv Tima sveta.

Izabranici Džona Mekinroa su slavili u Vankuveru sa ubedljviih 13:2.

"Uništili su tim Evrope. Tim sveta je igrao fantastično, zaista su imali energiju. Svi su doneli poen, bili su jači >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << u dublu. Potpuno su zaslužili pobedu", rekao je Federer i dodao:

"Sjajno je bilo ponovo se vratiti u tenisku porodicu, prvi put doživeti Lejver kup iz potpuno drugačijeg ugla. Ovde sam se trudio da gledam svaki meč i bilo je fantastično. Razgovarali smo o volejima i dublovima i kako je to bilo šezdesetih i sedamdesetih. Borg i Mekinro su rekli kako je Rod Lejver bio njihov heroj, igrao je dosta pre mog vremena, ali znam šta predstavlja u tenisu".

Naredno izdanje na programu je u Berlinu 2024. godine.

"Možemo da pričamo nemački, veoma se radujem Berlinu, gradu koji ne poznajem baš dobro. Jedva čekam da odem tamo. Mislim da je sjajno vratiti tenis u Nemačku. Mislim da ćemo imati mnogo bolju energiju kao tim Evrope".

Na kraju, Rodžer je upitan i koga bi voleo da vidi u timu Evropa sledeće godine.

"Voleo bih da bidim Novaka ponovo, Alkarasa i Novaka u istom timu. Saša Zverev bi bio sjajan za nemačko tržište. Nekog kao što je Rune. Danil Medvedev bi bio sjajan. Volim da gledam Andreja Rubljova", zaključio je Rodžer.

Podsetimo, Novak je na Lejver kupu nastupio 2018. i 2022. godine.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.
Pogledaj vesti o: Novak Đoković

Nastavak na B92...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

EVROPA JE PRESLABA BEZ DVOJICE NAJBOLJIH: Federer zove Noleta i Karlitosa da se vrate u tim, Ostatak sveta razbio Evropljane!

Izvor: HotSport.rs, 25.Sep.2023

Baš je pukla bruka na Lejver kupu. Pravi debakl videli smo na ovogodišnjen Lejver kupu u Kanadi, jer je tim Ostatka sveta je slavio sa čak 13:2. Jedinu pobedu Evropljanima je doneo Kasper Rud protiv Tomija Pola. Povodom toga, jedan od vlasnika takmičenja, Rodžer Federer, zatražio je povratak Đokovića...

Nastavak na HotSport.rs...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.