Federer: Voleo bih da zaigram, ali koleno nije spremno

Izvor: B92, 02.Dec.2022, 19:50

Federer: Voleo bih da zaigram, ali koleno nije spremno

Švajcarski teniser Rodžer Federer govorio je o svojoj želji da igra egzibicione mečeve.

Samo nekoliko meseci nakon što je zvanično objavio kraj, kod Federera se javila ova želja. Posle 20 osvojenih Grend slemova, nema mira.

"Voleo bih da odem i igram na mestima na kojima nikada nisam i zahvalim se navijačima koji su me podržavali tokom >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << karijere. Namera mi je i da organizujem neke egzibicione mečeve, ali koleno još uvek nije spremno. Moram da budem strpljiv, da ga dovedem u savšreno stanje. Doktori su me posavetovali da sačekam nekoliko meseci i vidim kako se oporavak odvija", rekao je Federer prenosi "Gazeta delo Sport".

Jedan od najboljih tenisera svih vremena, po mišljenju mnogih i najbolji, okončao je karijeru u 42. godini.

Federer je 310 nedelja bio najbolji teniser sveta, uz to ima 237 uzastopnih nedelja, oborivši Džimi Konorsov rekord od 160 uzastopnih nedelja kao broj 1 na ATP listi i rekord Štefi Graf od 186 uzastopnih nedelja kao 1. teniserka sveta.

Rodžer je sedam puta bio šampion Vimbldona i jedini je igrač koji je pet puta zaredom uzimao US Open i Vimbldon, tri godine zaredom je imao 10 i više osvojenih turnira...

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.

Nastavak na B92...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.