Federer: Uvek sam skijao prebrzo

Izvor: B92, 08.Mar.2022, 00:06

Federer: Uvek sam skijao prebrzo

Rodžer Federer je odavno majstor sa reketom, ali malo ljudi zna da je takođe veliki ljubitelj skijanja.

Uostalom, to ne bi trebalo da bude iznenađenje s obzirom da dolazi iz skijaške zemlje, Švajcarske.

Rodžer je proteklog vikenda otkrio svoje planove u vezi nastavka sezone i rekao da veruje da će tek krajem leta i početkom jeseni biti spreman da se vrati turnirima.

Ipak, na skijalištu u Lencerhajdu, koje je svega na pet minuta od njegovog porodičnog >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << doma, pojavio se i oduševio sve prisutne.

Posmatrao je trke tokom vikenda, a u subotu i onu u superdžiju u kojoj je učestvovala i domaća takmičarka Kira Veidl, koja se kasnije pohvalila na Instagramu.

"Kakav dan! Ne znam šta je bolje, moj najbolji rezultat i prvi plasman među deset u superdžiju ili to što sam upoznala Federera, najboljeg svih vremena", poručila je Veidl, koja je na kraju bila sedma.

Federer je gledao trku i potom dao kratku izjavu.

"Trka je bila veoma teška, uslovi nisu bili sjajni, baš mi je žao zbog toga. Inače, ja sam kao skijaš uvek vozio prebrzo", rekao je za švajcarsku televiziju.

Rodžer je prekinuo da skija još 2008. godine, kako ne bi rizikovao probleme da se povredi i tako sebi onemogući da igra tenis.

Federer se fotografisao i sa ženskim američkim timom koji je predvodila Mikaela Šifrin, ona je takođe bila oduševljena što je bila u društvu osvajača 20 grend slem trofeja.

"Baš je bilo lepo, Rodžer Federer je gledao sve, navijao, raugovarao sa svim sportistima. Kakav čovek", poručila je Šifrinova.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.

Nastavak na B92...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.