Federer: Očekivao sam njegove trikove

Izvor: NoviMagazin.rs, 01.Apr.2017, 11:09   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Federer: Očekivao sam njegove trikove

Rodžer Federer igraće drugo masters finale u roku od nekoliko nedelja, nakon titule na Indijan Velsu, ima šansu da opet osvoji i Majami.

Švajcarac je nadigrao Nika Kirjosa 2-1 u polufinalu na Floridi, gde ga u borbi za trofej očekuje stari poznanik Rafael Nadal.

"Očekivao sam trik udarce i slične stvari od njega. Bio bih iznenađen da nije to radio ili bar pokušavao. Meni je bilo važno da takođe igram >> Pročitaj celu vest na sajtu NoviMagazin.rs << svoju igru. Da on oseti kako ja želim da ide meč", rekao je Federer.

Duel sa Australijancem je trajao tri sata, igrali su tri taj-brejka, kao i u prethodnom okršaju koji je pripao Kirjosu, ali Federer nije delovao kao 35-godišnjak.

"Osećao sam se dobro, jer ne igra se često meč u tri taj-brejka. Lepa pobeda. Uvek je uzbudljivo dobijati setove u taj-brejkovima", rekao je Švajcarac.

Kirjos igra odlično ove godine, dva puta je u nizu pobedio Novaka Đokovića, ali se o njemu i dalje više priča kao o lošem dečku tenisa, nego kao o budućnosti ove igre.

"Federer je očigledno miljenik publike gde god da igra. Ali mislim da sam dobro odgovorio, borio sam se. Ja sam emotivan čovek. Imam dosta uspona i padova, kao rolerkoster. Mislim da je publika uživala. Ali neću se iznenaditi ako kažu nešto loše o meni", rekao je Australijanac.

On je svojim greškama omogućio Švajcarcu da dobije prvi set, dok je u drugom preokrenuo posle meč lopte za rivala.

"Osećam da raste moj nivo igre. Trenutno sam konkurentan u svakom poenu, to pravi razliku. Njegov servis i prvi udarac su verovatno najbolji na ATP turu. Igrao sam protiv sva četiri najbolja igrača na svetu, a njegovi prvi udarci su teži nego bilo čiji drugi. Osećaš da praviš ritern, a on je već na lopti i šalje viner. Sjajan je", zaključio je Kirjos.

Federer i Nadal će se sastati u nedelju od 19 časova, 37. put u karijeri, na mestu gde su imali prvi obračun pre 13 godina.

Nastavak na NoviMagazin.rs...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta NoviMagazin.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta NoviMagazin.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.