Federer: Nije još vreme da budem selektor u Lejver kupu

Izvor: B92, 09.Feb.2024, 00:39

Federer: Nije još vreme da budem selektor u Lejver kupu

Rodžer Federer, legenda svetskog tenisa, odbacio je mogućnost da u skorije vreme bude selektor u Lejver kupu.

Švajcarac, jedan od osnivača ovog takmičenja 2017. godine, tako je demantovao priče da će se na taj način vratiti u žižu javnosti.

U septembru ove godine videćemo sedmo izdanje ove egzibicije u kojem igraju Tim Evropa i Tim Svet, a na selektorskim pozicijama će ostati Bjern Borg i Džon Mekinro.

>> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << Federer je rekao da se nada da će jednog dana biti na njihovom mestu, ali trenutno ima drugu želju.

"Vidim sebe jednog dana kao selektora, ali pre bih voleo da na toj poziciji vidim nekog ko pripada generaciji Roda Lejvera", rekao je Federer za Tages-Anziger.

"Ili nekog iz grupe od 50 do 65 godina. Ti ljudi zaslužuju to pre, posle će doći red na mene", dodao je osvaja 20 grend slem titula.

U međuvremenu, Federerov menadžer Toni Godsik najavio je mogućnost da se Lejver kup ubuduće održi i u Saudijskoj Arabiji.

"Jednog dana Lejver kup bi mogao da bude u Saudijskoj Arabiji. Rotiramo između evropskih gradova i onih u ostatku sveta. Očekujem da Saudijska Arabija bude deo priče u nekom momentu u budućnosti", poručio je Godsik.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.
Pogledaj vesti o: Tenis

Nastavak na B92...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.