Federer: Đokovića jedna stvar izdvaja od ostalih

Izvor: 011vodič.com, 27.Avg.2019, 15:54   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Federer: Đokovića jedna stvar izdvaja od ostalih

Rodžer Federer u karijeri je izgubio čak 25 mečeva od Novaka Đokovića. Od toga porazio ga je u 14 finala, a poslednje, koje ga je možda i najviše zaboleo, i koje je ozbiljno morao da preboli, bilo je u finalu ovogodišnjeg Vimbldona.
Novak je u tom epskom meču, koji je trajao pet sati i završen je u pet setova, uspeo da spasi i dve meč lopte i baci na leđa rekordera i po broju osvojenih titula >> Pročitaj celu vest na sajtu 011vodič.com << na Vimbldonu, i grend slemova.
Federer kaže da je upravo na tom duelu Đoković iskoristio “oružje” koje ga izdvaja od ostalih tenisera.
Ono po čemu se Đoković ističe u odnosu na druge je to da kada padne u meču i to se odrazi na rezultat, postane opušteniji, igra slobodnije. I upravo to smo videli i na Vimbldonu… Kada protivniku krene dobro, pokušavate da zaustavite tu ‘oluju’, igrate agresivnije. Tu vam svakako može pomoći dobar servis, jer ne dozvolite onom preko puta vas da igra na taj način. Ne smeta mi kada on izabere da više forsira tu agresivnu igru od sigurnije igre, i igraču je veoma važno da imate obe te strane. A on to ima – naveo je Federer.
Federer je kao i Đoković izborio plasman u drugo kolo US Opena, ali tek pošto je ubacio u “četvrtu brzinu” nakon izgubljenog prvog seta od 190. igrača sveta.

The post Federer: Đokovića jedna stvar izdvaja od ostalih appeared first on Magazin o pop kulturi i zvezdama.
Pogledaj vesti o: Novak Đoković finale

Nastavak na 011vodič.com...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta 011vodič.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta 011vodič.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.