FEDERER O BUDUĆNOSTI TENISA: Nadmašiće neko i nas trojicu

Izvor: SrbijaDanas.com, 28.Sep.2021, 00:09

FEDERER O BUDUĆNOSTI TENISA: Nadmašiće neko i nas trojicu

Biće nova era.

Švajcarski teniser Rodžer Federer ove godine napunio je 40. godina, uskoro ga očekuje kraj karijere, a iza sebe ostvario je brojne rezultate koji će ostati nenadmašni u istoriji belog sporta. Jedan od rekorda koje trenutno drži, zajeedno sa Rafaelom Nadalom i Novakom Đokovićem je upravo onaj po broju osvojenih velikih titula.
>> Pročitaj celu vest na sajtu SrbijaDanas.com << />
Pošto je ove sezone izjednačio rekord Federera i Nadala po broju grend slem titula (20), Đoković je izjavio da to znači da nijedan od njih trojice neće stati, što je prokomentarisao i Švajcarac.

-Govorio je u svoje ime, u tom trenutku je sigurno bio pod uticajem emocija, ali on ne zna u kakvom smo stanju ja i Rafael. Sigurno je mislio dobro, ova njegova godina je bila fenomenalna. Biće zanimljivo videti kako će se naše karijere nastaviti. Neverovatno je da sva trojica imamo po 20 grend slemova - odgovorio je Federer.

On se prisetio i svog postavljanja rekorda.

-Sećam se kada je Sampras osvojio 14. Onda sam ja oborio taj rekord 2009. To je bio izuzetno važan momenat za mene, izjednačio sam rekord u Parizu, a onda ga oborio na Vimbldonu. Ali mislim da oni razmišljaju drugačije od mene u ovom trenutku. Naravno, svako od nas bi voleo da osvoji još, da uradi više, to se podrazumeva na ovom nivou. Za mene je ovaj put bio dug i težak, tako da je moja perspektiva nešto drugačija - istakao je Švajcarac.

Uveren je Rodžer da će se u budućnosti pojaviti igrač koji će osvojiti više od 20 grend slemova.

-Mislim da hoće. Ne želim da bilo šta oduzmem Rafi, Novaku ili meni, ali čini mi se da je u današnje vreme lakše dominirati na različitim podlogama. Ranije nije bilo toliko igrača koji su mogli da igraju na svim podlogama. Igrači nekada nisu jurili slemove i rekorde kao danas. Sada postoji strategija. Da, pojaviće se novi, neverovatan igrač, koji će nadmašiti naših 20 slemova, ali to se neće dogoditi preko noći - zaključio je jedan od najboljih tenisera u istoriji.

BONUS GALERIJA

Pogledajte kako izgleda britanska teniserka Ema Radukanu
Pogledaj vesti o: Rafael Nadal,   Novak Đoković

Nastavak na SrbijaDanas.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta SrbijaDanas.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta SrbijaDanas.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.