Doveli smo Nadala i Zvereva, mirno ćemo spavati i bez Federera

Izvor: B92, 08.Dec.2018, 10:01   (ažurirano 02.Apr.2020.)

"Doveli smo Nadala i Zvereva, mirno ćemo spavati i bez Federera"

Direktor turnira u Akapulku Raul Surutusa kaže da je Rodžer Federer jedino veliko ime među teuniserima, koji je do sada odbijao da igra na tom turniru.

Švajcarac je bio njegov cilj još od 2003. godine, ali je Federer zaobilazio Meksiko.

"Uvek smo znali da ima plan, ali ne znam hoće li igrati u Dubaiju. To nam ne stvara nesanice jer dovodimo >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << svetskog broja 2, Rafaela Nadala, šampiona Završnog mastersa Aleksandra Zvereva, Iznera koji je u top 10 i srećni smo", naglašava Surutusa.

Srpski teniser Novak Đoković neće igrati u Akapulku, a pod znakom pitanja je još nekoliko tenisera.



"On (Đoković) bi trebalo da igra Dubai koliko ja znam. Što se tiče Del Potra, to je komplikovan proces njegovog oporavka, videćemo šta će biti, nećemo da žurimo. Zdravlje je na prvom mestu i neka se vrati na teren kada misli da treba",
kaže Surutusa.

Federer je objasnio da u Emiratima igra između ostalog i iz jednog praktičnog razloga.



"Imam stan u Dubaiju. Akapulko se igra u isto vreme, a ja sam uvek igrao Dubai. Još nisam pravio planove za februar, ali radije ne bih u Akapulko da budem iskren. Zavisi i od porodice da li ostajemo u Dubaiju ili u ŠVajcarskoj. Čuo sam lepe stvari od igrača i oni vole taj turnir, kažu da su organizacija i publika odlični i to je ono što može da bude privlačno",
objasnio je Federer.

Nastavak na B92...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.