Dokazao da je najbolji

Izvor: Glas javnosti, 02.Feb.2009, 02:37   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Dokazao da je najbolji

Najbolji teniser sveta je posle Rolan Garosa (šljaka) i Vimbldona (trava) uspeo da savlada švajcarskog asa i na tvrdoj podlozi u Melburnu, čime je definitivno preuzeo primat na ATP Turu.

Nadal je rešio meč u svoju korist, kada je oduzeo Federeru servis za vođstvo od 3:1. Švajcarac je vodio 30:0, a onda vezao četiri greške i tako praktično samom sebi potpisao poraz.

Neumorni momak sa Majorke od tog trenutka nije imao težak zadatak - bez problema je povisio na 5:2, >> Pročitaj celu vest na sajtu Glas javnosti << propustio dve vezane meč lopte, da bi Federer prilikom treće šanse poslao forhend u aut...

Nadal je dokazao da je ne samo najbolji, već i najspremniji teniser današnjice. Dva dana ranije odigrao je još duži maraton sa Fernandom Verdaskom, poslednja dva meča na turniru trajala su mu skoro deset sati, pa ipak je u trenucima odluke imao sigurniju ruku i jače nerve!

Nije čudo što je Federer, posle petog uzastopnog poraza od svog „večitog rivala“, briznuo u plač nasred Rod Lejver arene.

„Zdravo momci... Sada se osećam bolje“, izjavio je nekadašnji svetski „broj jedan“, pre nego što su emocije uradile svoje.

Nadal je primio trofej iz ruku Roda Lejvera, a zatim se Federer koliko-toliko smirio i smogao snage da kaže još koju reč.

„Rafa je pobedio, nije u redu da ja pričam poslednji. Hvala teniskim legendama koje su ovde, hvala i vama, vidimo se sledeće godine“, procedio je Švajcarac, koji je u Melburnu imao više navijača od novog šampiona.

Nadal je posle devetnaestog duela sa Federerom (13:6 u pobedama, od toga 11:4 u finalima turnira) ponudio kolegi reči utehe.

„Znam koliko ti je teško, ali ti si najbolji teniser u istoriji, osvojićeš sigurno četrnaesti grend slem!“

„Bilo je uživanje igrati pred ovakvom publikom, vaša podrška je bila sjajna. To što sam dobio trofej iz ruku Roda Lejvera za mene je velika stvar“, skromno je izjavio Španac.

Nastavak na Glas javnosti...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Apsolutni kralj

Izvor: Kurir, 02.Feb.2009

Novaka Đokovića je na tronu Australijen opena zamenio Rafael Nadal. Španski teniser je u odličnom finalnom meču pobedio Rodžera Federera sa 7:5, 3:6, 7:6 (3), 3:6, 6:2. Nadalu je to treće uzastopno grend slem finale koje je okončao pobedom, a ukupno šesti veliki trofej u karijeri. Federer je...

Nastavak na Kurir...

Nadal daleko isped svih

Izvor: Danas, 02.Feb.2009

Australijan open nije uticao na poredak vodeće petorke svetskog tenisa, ali jeste na bodovnu razliku među njima, kao i na ranking ostalih u TOP 10. Šampionskom titulom u Melburnu Rafael Nadal dodatno je učvrstio lidersku poziciju, pa sada u odnosu na finalistu prvog grend slema sezone i drugoplasiranog...

Nastavak na Danas...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Glas javnosti. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Glas javnosti. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.