Đokovići 11 miliona evra platili plac u Novom Beogradu

Izvor: Blic, 10.Mar.2008, 21:37   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Đokovići 11 miliona evra platili plac u Novom Beogradu

Porodica Novaka Đokovića gradiće teniski centar u Beogradu, nakon čega će u prestonicu Srbije dovesti i prvi ATP turnir. To je postalo sasvim izvesno nakon što je juče na tenderu „Femili sportu" dodeljeno zemljište od 3,8 hektara u Novom Beogradu, za nešto više od 11 miliona evra.

Ponuda „Femili sporta" za zemljište u Bloku 45 bila je jedina koja je prispela na konkurs objavljen 1. februara ove godine, verovatno i zbog toga što je jedan od uslova bio da budući >> Pročitaj celu vest na sajtu Blic << zakupac mora priložiti i uverenje ATP tura da njegov projekat ispunjava uslove održavanja turnira obe kategorije.

- Zadovoljni smo, i nadamo se da ćemo već sledeće godine imati ATP turnir u Beogradu - optimistično je izjavio Goran Đoković, stric našeg najboljeg tenisera, i direktor firme „Femili sport", dodajući da njegov brat i sinovac nisu odustali od namere da teniski centar grade i u Kragujevcu. Taj grad se nedavno pojavio u opticaju, pošto su vlasti Beograda odbile da, mimo tendera, Đokovićima dodele zemljište.

Atmosfera prilikom otvaranja jedine ponude u Direkciji za gradsko građevinsko zemljište bila je svečarska. Komisija, kojoj je predsedavao gradski menadžer Bojan Stanojević, posao je završila za desetak minuta.

- Ovo je dobra vest za Beograd, koji će u bliskoj budućnosti dobiti ozbiljan teniski turnir u gradu - rekao je Stanojević.

Firma „Femili sport" dužna je da u narednih 30 dana, od trenutka kad dobije rešenje gradonačelnika o dodeli zemljišta u zakup, sklopi ugovor sa Direkcijom za gradsko građevinsko zemljište o naknadi za uređenje zemljišta. Đokovići su plac, koji se sastoji od dve parcele, dobili po početnoj ceni od 432 miliona dinara, čemu treba dodati 499 miliona dinara naknade za uređenje ostalog građevinskog zemljišta. „Femili sport" će ukupno za plac u Novom Beogradu platiti nešto više od 11 miliona evra. U zavisnosti od dogovora sa Direkcijom, plac će moći da plate odjednom, sa popustom do 30 odsto, ili u ratama na najduže tri godine.

Tereni i akademija

Na zemljištu od 38.132 kvadratna metra koje je dodeljeno porodici Đoković dozvoljena je gradnja 26.543 kvadrata, plus 9.500 kvadrata teniskih terena. Propisana visina budućih objekata je prizemlje plus tri sprata.
Pogledaj vesti o: Federer

Nastavak na Blic...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Blic. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Blic. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.