Đoković u polufinalu Majamija

Izvor: B92, Fonet, 02.Apr.2009, 10:37   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Đoković u polufinalu Majamija

Srpski teniser Novak Đoković pobedio je Francuza Žoa Vilfreda Congu, sa 6:3, 6:4 i plasirao se u polufinale turnira u Majamiju.

Đoković je tako prekinuo niz od četiri uzastopna poraza od Francuza i savladao Congu prvi put od finala Otvorenog prvenstva Australije 2008. godine. Po jedan brejk u svakom setu bili su dovoljni Đokoviću za pobedu posle 115 minuta igre. Za ulazak u finale šampion Majamija iz 2007. godine igraće protiv Rodžera >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << Federera koji je pobedio Endija Rodika sa 6:3; 4:6 i 6:4.

Od finala turnira na Tajlandu, preko Mastersa u Parizu, pa Masters kupa u Šangaju, do polufinala u Marselju Đoković nije imao rešenja za snažnog Francuza. Ovaj put srpski teniser je dominirao, iako je tokom meča imao zdravstveni problem zbog vrućine u Majamiju, zbog kog je u jednom trenutku zatražio lekarski tajm-aut.

Srpski teniser je u svakom trenutku imao kontrolu nad rezultatom, odlično je servirao i držao Francuza na razdaljini, izuzev poslednjih nekoliko servis-gemova, kada je bilo jasno da je malaksao zbog velike vrućine.

Conga je u poslednjem gemu imao šansu da se vrati, ali je Đoković sprečio dve brejk prilike Francuza. Srpski teniser je od 15:40 osvojio sledeća 4 poena uključujući i smeč na meč loptu, kojim je konačno prekinuo niz loših rezultata u duelima sa Congom, na oduševljenje brojnih srpskih navijača u Majamiju.

Đoković u polufinalu ide na Federera, dok će se u drugom polufinalu sastati pobednici parova Nadal - Del Potro i Mari - Verdasko.

Nastavak na B92...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.