Đoković predao Federeru

Izvor: B92, 26.Apr.2008, 18:37   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Đoković predao Federeru



Najbolji srpski teniser Novak Đoković eliminisan je sa Masters turnira u Monte Karlu, pošto je zbog zdravstvenih problema predao polufinalni meč Švajcarcu Rodžeru Federeru. Meč je prekinut u drugom setu, kod vođstva Federera sa 3:2, nakon što je Švajcarac dobio prvi set sa 6:3. U drugom polufinalu, Rafael Nadal je pobedio Nikolaja Davidenka, sa 2:0 i igraće za četvrtu uzastopnu titulu u Monte Karlu.

>> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << Federer sada vodi sa 6:2 u međusobnim duelima sa Federerom, koji je tako prekinuo niz od dva poraza protiv najboljeg srpskog tenisera. Đoković se u jednom trenutku požalio na vrtoglavicu, a posle prvog seta tražio je lekarski tajm-aut.

Federer je slavio u prvom setu posle brejka u osmom gemu. Švajcarac je poveo sa 5:3 i zatim servirao bez izgubljenog poena. Prethodno je Đoković imao tri brejk lopte u petom gemu, ali je Federer sa pet vezanih poena odbranio servis.

U drugom setu, Đoković je izgubio servis u trećem gemu posle dvostruke servis-greške, odmah je vratio brejk, ali je posle novog izgubljenog servisa, već u sledećem gemu, odlučio da prekine meč.

Nadal nezaustavljiv

U drugom polufinalu, Rafael Nadal se približio na jednu pobedu od rekordne četvrte uzastopne titule u Monte Karlu, pobedom nad Nikolajem Davidenkom, sa 2:0, po setovima 6:3, 6:2.

Španski as nastavio je tako impresivan niz na šljaci, pošto mu je to čak 97. pobeda iz 98 mečeva na toj podlozi. Lakim trijumfom u polufinalu Monte Karla, Nadal se revanširao Davidenku za poraz u finalu Mastersa u Majamiju.

Nadal je u polufinalu imao teži zadatak nego što to rezultat pokazuje. U prvom setu napravio je brejk u trećem gemu, pošto je Davidenko dva puta servirao u mrežu, a posle nove greške ruskog tenisera, Nadal u devetom gemu privodi set kraju.

Španac je u drugom setu poveo sa 3:1. Davidenko je, ipak, brzo vratio brejk, ali je zatim ponovo ispustio svoj servis, što je praktično bio kraj meča.

Nastavak na B92...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.