Đoković: Federer nije više nedodirljiv

Izvor: Blic, 19.Jun.2008, 12:37   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Đoković: Federer nije više nedodirljiv

Najbolji srpski teniser Novak Đoković je u sklopu kampanje za podsticanje sportskih aktivnosti među mladima uoči Olimpijskih igara u Londonu 2012. godine odigrao revijalni meč sa gradonačelnikom britanske prestonice Borisom Džonsonom.

Prebacivanje loptice se dogodilo na novotvorenom terenu u Kaunti holu, gde se nekada nalazilo sedište gradskih vlasti. Džonson je, kako je objavio "Dejli Telegraf", bio prilično sputan odelom, kravatom i cipelama, ali je ipak uspeo da pokaže >> Pročitaj celu vest na sajtu Blic << solidan forhend i siguran volej.

Takvih problema nije imao sportski obučen Novak Đoković koji je na neobičan i atraktivan način nastavio da se priprema za nezvanično prvenstvo sveta u Vimbldonu.

Đoković je došao na Ostrvo po završetku Rolan Garosa, a u Engleskoj je odigrao turnir u Kvinsu, gde je stigao do finala:

"Finale u Kvinsu mi je dalo dodatno samopouzdanje. Mislim da sam i pored poraza od Nadala postigao veliki uspeh i popravio neke stvari pred Vimbldon. Takvi turniri mnogo znače igračima poput mene koji nemaju dovoljno iskustva na travi", izjavio je Đoković koji tek tri godine igra tenis na travnatoj podlozi.

Najbolji srpski teniser i treći nosilac Vimbldona smatra da će ove godine turnir biti izuzetno neizvestan.

"Federer je i dalje broj jedan ali ove godine gubi sve više mečeva. Više nije nedodirljiv. Nadal je napredovao, a takođe, tu su i nove snage. Sve je više mladih tenisera koji veruju kako mogu da pobede najbolje. Među njih ubrajam i sebe", poručio je Đoković.

Turnir u Vimbldonu počinje 23. juna.

Nastavak na Blic...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Blic. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Blic. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.