Bazel: Federer lako sa Tipsarevićem

Izvor: B92, 03.Nov.2010, 21:21   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Bazel: Federer lako sa Tipsarevićem

Janko Tipsarević nije se plasirao u treće kolo turnira u Bazelu, pošto je bolji od njega bio prvi nosilac Rodžer Federer sa 6:3, 6:4 za 61 minut igre.

Švajcarac je napravio brejkove u drugom gemu prvog i sedmom gemu drugog seta, Janko nije imao nijednu brejk loptu i Federer je relativno lako pobedio.

Rodžer će u četvrtfinalu igrati sa boljim iz okršaja Radeka Štepaneka iz Češke i Kolumbijca Santijaga Điralda. Pobedniku turnira >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << u Bazelu pripašće skoro 292 hiljade dolara i 500 bodova.

Janko je prilično tromo počeo meč i bilo je očigledno da se ne kreće baš najbolje. Federer je osvojio prvi gem, a zatim je najviše Tipsarevićevim greškama došao do brejka i vođstva od 2:0 u gemovima.

Kako je vreme odmicalo, srpski teniser igrao je bolje, ali Rodžer je preciznim servisima stvarao ogromnu prednost (osam asova), pa Janko nije bio ni blizu brejka – 6:3.

Tipsarević je nešto odlučnije počeo drugi set, ali činilo se da je nedovoljno agresivan i da mu nedostaje oštrina u igri, koja je obično prisutna kada se Janko sastaje sa najboljima na svetu.

Sedmi gem bio je presudan – Tipsarević je greškama iz forhenda poklonio Švajcaracu dve uzastopne brejk lopte, a Federer je šansu momentalno iskoristio i napadom iskoristio prvu priliku.

Statistički kuriozitet jeste da je Federer osvojio sve poene kada je ubacio prvi servis (25-25), a posle drugog je izgubio samo sedam poena (15-22).

Još dvojica srpskih predstavnika u singlu učestvuje na turniru u Bazelu – Viktor Troicki u drugoj rundi će igrati sa Pol-Anrijem Matjeom iz Francuske, dok Novak Đoković za suparnika ima Finca Jarka Nieminena.

Nastavak na B92...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.