ATP Šangaj: Ćorić savladao Federera i zakazao finale sa Đokovićem

Izvor: BKTV News, 13.Okt.2018, 15:57   (ažurirano 02.Apr.2020.)

ATP Šangaj: Ćorić savladao Federera i zakazao finale sa Đokovićem

Hrvatski teniser trijumfovao nad Švajcarcem 2:0 (6:4, 6:4)

Borna Ćorić obezbedio je plasman u finale Mastersa u Šangaju pobedom nad Rodžerom Federerom u dva seta, a protivnik u borbi za titulu biće mu Novak Đoković koji je u prvom polufinalu ubedljivo savladao Aleksandra Zvereva 6:2, 6:1.

Prvi set rešen je zahvaljujući Ćorićevom brejku u prvom gemu meča. Hrvat je poveo 0:40, zatim je Federer >> Pročitaj celu vest na sajtu BKTV News << spasao prve dve brejk lopte, ali nije uspeo i treću. Do kraja seta su oba tenisera bez problema osvajala gemove na svoj servis, pa je Ćorić rešio prvi deo igre rezultatom 6:4.

Drugi set je takođe počeo brejkom hrvatskog tenisera, koji je iskoristio drugu brejk loptu. Do kraja seta Ćorić je imao još dve brejk lopte, a Federer ni u drugom setu nije došao do prilike da oduzme servis protivniku, pa je i drugi set završen istim rezultatom (6:4).

Interesantno je da tokom celog meča Federer nijednom nije uspeo da dođe bar do đusa na Ćorićev servis, tačnije od deset Ćorićevih servis gemova samo je tri puta uspeo da osvoji po dva poena, tri puta je uzeo po jedan poen, a u četiri navrata je Hrvat svoj servis gem rešio "sa nulom".

Finale između Đokovića i Ćorića na programu je sutra od 10.30 časova po srednjeevropskom vremenu.

Nastavak na BKTV News...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta BKTV News. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta BKTV News. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.