Izvor: Muzika.co, 18.Mar.2015, 11:27   (ažurirano 02.Apr.2020.)

POSLUŠAJTE PESME SVIH UČESNIKA EUROSONGA IZ NAŠEG REGIONA

Poslušajte predstavnike Srbije, Slovenije, Makedonije i Crne Gore na Eurosongu u Beču. Hrvatska i BiH ove godine neće učestvovati .
Poznati su predstavnici iz svih republika bivše Jugoslavije na Pesmi Evrovizije u Beču. Od zemalja iz našeg regiona učešće će uzeti Srbija, Slovenija, Makedonija i Crna Gora, dok su televizije Hrvatske i Bosne i Hercegovine ove godine odlučile da ne šalju svoje predstavnike.
Predstavnik Srbije  Bojana Stamenov pobedila je sa >> Pročitaj celu vest na sajtu Muzika.co << pesmom “Ceo svet je moj”, ali će na nadmetanju u Beču najverovatnije pevati verziju na engleskom jezikom koja nosi naziv  “Beauty Never Lies” . Kompozitor ove numere je Vladimir Graić – Graja koji je  Srbiji već doneo pobedu na Eurosongu  sa pesmom “Molitva”.

Makedonski predstavnik na takmičenju Eurosong 2015. biće Daniel Kajmakoski koji će takođe pevati na engleskom pesmu “Autumn Leaves” , originalnog naziva   “Lisja Esenski”. Daniel je odrastao u Beču, pa će praktično nastupati na domaćem terenu, a tamošnja publika ga još pamti kao finalistu popularnog austrijskog šoua “Starmaniа”.

Sloveniju će predstavljati duo Maraaya, koji čine supružnici Marijetka i Aleš Volk . Njihova popularnost je već prešla granice Slovenije zahvaljujući prvom hitu “Lovin’ me”, koji se prošle godine odlično kotirao na top listama u Belgiji, Italiji i Nemačkoj. Slovenci od svojih predstavnika mnogo očekuju i nadaju se najboljem plasmanu do sada, a mnogi duo Maraaya i pesmu “Here For You” svrstavaju  u najveće favorite ovogodišnjeg Eurosonga.

Crnu Goru će ove godine predstavljati Nenad Knežević – Knez  sa kompozicijom pod nazivom “Adio” . Kompozitor ove numere je Željko Joksimović, dok su tekst napisali  Marina Tucaković i Dejan Ivanović.  Zbog iskusnog evrovizijskog tima  Crnogorci imaju valjane razloge da se nadaju visokom plasmanu ove godine .

Makedonija i Srbija nastupiće u prvom polufinalu 19.05.  dok će se  Slovenija i Crna Gora pojaviti u drugoj polufinalnoj večeri 21.05.2015.

Nastavak na Muzika.co...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Festival dečjeg i stvaralaštva za decu (VIDEO)

Izvor: NTV.rs, 18.Mar.2015

Na sedmi Medijanin festival dečjeg stvaralaštva i stvaralaštva za decu pristiglo je više od 2.200 radova iz 7 zemalja.. Najbolji radovi su nagrađeni i pretočeni u knjigu, a opština Medijana će naredna 2 dana ugostiti i njihove autore, kao i đake iz Sente.. Ove godine na Medijanin konkurs pristigao...

Nastavak na NTV.rs...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Muzika.co. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Muzika.co. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.