Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 16.Maj.2008, 19:37   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Evrovizija: Ruski takmičar na ledu sa Stradivarijem iz 1697.

BEOGRAD - Ruski predstavnik Dima Bilan, koji važi za najvećeg favorita na ovogodišnjoj "Pesmi Evrovizije", imao je danas drugu probu u "Beogradskoj areni".

Zahtevna scenografija, zanimljiva koreografija i snažan emotivni nastup pokazuju da su se Rusi dobro pripremili za "Evroviziju" i da se s pravom Bilan najbolje kotira u našim i stranim kladionicama.

Ruski predstavnik >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Televizija Vojvodine << će u prvom polufinalu, 20. maja, nastupiti sa kompozicijom "Beliv" u pratnji jednog od najpoznatijih violinista Edvina Martona, koji će svirati na Stradivarijusovoj violini neprocenjive vrednosti iz 1697. godine na kojoj je svirao čuveni Nikolo Paganini.

Na improvizovanom klizalištu na kome Marton klečeći počinje da svira, nešto kasnije pojavljuje se poznati klizač Jevgenij Plušenko.

Sva trojica završavaju klečeći na ledu obavijeni belim dimom što njihovom nastupu daje snažnu emotivnost, a publiku u "Beogradskoj areni" će naterati da se naježe.

Sve je to praćeno crno-plavim motivima na "led" ekranu u pozadini sa svetlucavim zvezdama.

Bilan je na prošloj konferenciji za novinare objasnio da pesma govori o snazi volje tri druga i njihovoj želji da pomognu bolesnom dečaku i najavio d aće nakon "Evrovizije" održati dobrotvorni koncert u Moskvi i stvarno pomoći nekom.

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Televizija Vojvodine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Televizija Vojvodine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.