Eurosong 2015: Počelo najprestižnije takmičenje u Evropi! FOTO

Izvor: Svet plus, 19.Maj.2015, 21:40   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Eurosong 2015: Počelo najprestižnije takmičenje u Evropi! FOTO

Prošlogodišnja pobednica Končita Vurst, otvorila je prvo polufinalno veče Eurosong 2015 takmičenja, pesmom Raise Like A Phoenix, kojom je prošle godine trijumfovala u glavnom gradu Danske.

Končita Vurst na otvaranju ovogodišnjeg Eurosonga pojavila se odevena u dugu belu haljinu, gde je tokom izvođenja svoje pobedničke numere i najavljivala zemlje koje će večeras pokušati da izbore plasman >> Pročitaj celu vest na sajtu Svet plus << u samu završnicu takmičenja. 16 zemalja predstaviće se publici na velelpnoj sceni, koja je po mišljenju mnogih jedna od najlepših do sada, a da su se ovogodišnji domaćini zaista potrudili, govori i to da su posebno za prvo polufinalne veče napravljene dve bine, do kojih se dolazilo prolaskom kroz publiku.

Voditeljke Mirjam Vajhzelbraun, Alis Tumler i Arabela Kajsbauer su sa različitih kontinenata, što je u skladu sa sloganom ovogodišnjem takmičenja "Gradimo mostove". Sa pesmom Beauty Never Lies, srpska predstavnica će nastupiti pod rednim brojem devet, nakon Moldavije, Jermenije, Belgije, Holandije, Finske, Grčke, Estonije i Makedonije. Do kraja prve polufinalne večeri gledaćemo i Mađarsku, Belorusiju, Rusiju, Dansku, Albaniju, Rumuniju i Gruziju.

Odluku o tome ko ulazi u finale donose publika i stručni žiri, u odnosu 50:50. Publika će moći da glasa telefonskim pozivom, SMS-om i/ili preko zvanične aplikacije, a glasanje će se obaviti nakon što sve zemlje izvedu svoje numere, i to u trajanju od 15 minuta.

Stručni žiri je sačinjen od pet članova koji su istaknuti stručnjaci u muzičkoj industriji zemlje u kojoj glasaju. Svaki od članova stručnog žirija će rangirati numere od prve do poslednje u polufinalu u kojem nastupa zemlja u čije ime glasaju, a isti žiri će glasati i u finalu. Kombinovanjem glasova publike i stručnog žirija, dolazi se do konačnog rasporeda poena koje zemlja dodeljuje, i to po tradicionalnom načinu, najbolja pesma dobija 12 poena, druga po redosledu 10, treća osam, i tako od sedam do jednog poena, za pesmu sa najmanje glasova.

Osim zemalja koje učestvuju u svakom od polufinala, pravo glasa imaju i zemlje koje su direktne učesnice finala, ravnomerno raspoređene u prvom i drugom polufinalu, što je određeno žrebom. U prvom polufinalu za Srbiju će, pored 15 zemalja sa kojima se takmiči, moći da glasaju još i Španija, Francuska, Austrija, ali i Australija, koja ove godine učestvuje direktno u finalu i jedina glasa u oba polufinala i finalu.

Serbia @ greenroom eurovision 2015

A photo posted by Eurovision Song Contest (@eurovision) on May 19, 2015 at 12:01pm PDT

Nastavak na Svet plus...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Svet plus. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Svet plus. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.