Žiofre: EU je kuća u koju su svi dobrodošli

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 08.Maj.2024, 18:39

Žiofre: EU je kuća u koju su svi dobrodošli

Ambasador Evropske unije u Srbiji Emanuele Žiofre istakao je danas tokom šetnje "Evropski putokazi" uoči sutrašnjeg Dana Evrope, da je Evropska unija kuća u koju su svi dobrodošli i koja je dovoljno velika da okupi sve različite identitete pod istim krovom.
Žiofre je poručio da je projekat EU danas "itekako živ" i podsetio da je u utorak usvojen Plan rasta za Zapadni Balkan koji predstavlja finansijsku injekciju koja će pomoći da se ubrza proces evrointegracija celokupnog Balkana.
"Proces evrointegracija se sastoji od 35 poglavlja, ali je sve to deo veće političke ideje koja u konačnici treba da dovede Srbiju do članstva...

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...






Povezane vesti

Žiofre: Srbija će, uz Ukrajinu, Gruziju i Moldaviju, biti deo politike proširenja EU

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 09.Maj.2024, 11:44

Ambasador Evropske unije u Srbiji Emanuele Žiofre izjavio je danas da će proces proširenja EU biti u fokusu novoformirane Evropske komisije nakon junskih izbora za evropski parlament, kao i da se u obzir politike proširenja uzimaju Ukrajina, Gruzija i Moldavija, kao novi kandidati, ali i balkanske...

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Televizija Vojvodine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Televizija Vojvodine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.