Molitva i Lane moje među najboljima ikad

Izvor: Vesti-online.com, 14.Maj.2011, 10:44   (ažurirano 02.Apr.2020.)

''Molitva'' i ''Lane moje'' među najboljima ikad

Među 25 najboljih pesama koje su izvedene u proteklih 55 godina nalaze se i dve srpske kompozicije. Pesma "Molitva", sa kojom je Marija Šerivović pobedila 2007. u Helsinkiju, i "Lane moje" iz 2004. godine, Željka Joksimovića, našle su se u top 25 najboljih pesama Eurosonga ikada.

"Molitva" je zauzela treće mesto na listi, dok je >> Pročitaj celu vest na sajtu Vesti-online.com << sedma pozicija pripala pesmi "Lane moje" koja je u Turskoj osvojila drugo mesto.

Za najbolju pesmu u proteklih 55 godina ovog proglašena je "Nel blu dipinto di blu", koju je 1958. godine otpevao predstavnik Italije Domeniko Modunjo.

Legendarnoj švedskoj grupi Abba i pesmi "Waterloo" iz 1974. godine, pripalo je drugo mesto, dok je pesma "Satelit", sa kojom je Lena Nemačkoj donela organizaciju najvećeg muzičkog festivala na svetu, na šestoj poziciji.

 U top 10 ušle su i turska pesma "Everyway That I Can" sa kojom je Sertab Erner pobedila 2003, kao i pobednička kompozicija iz 2009. godine "Fairytale" norveškog predstavnika Aleksandra Ribaka.

Predstavnica Srbije na ovogodišnjem izdanju Evrovizije u Nemačkoj, Nina Radojčić, učestvovaće u nedelju u finalu sa pesmom ''Čaroban''.

Nastavak na Vesti-online.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Vesti-online.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Vesti-online.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.