Ždralo novi selektor svih ženskih bokserskih selekcija Srbije

Izvor: SrbijaDanas.com, 06.Avg.2023, 13:10

Ždralo novi selektor svih ženskih bokserskih selekcija Srbije

Prethodno vodio juniorsku reprezentaciju.

Trener svetske i evropske šampionke Sare Ćirković i kluba Obilić iz Zvornika i Malog Zvornika Mirko Ždralo izabran je za selektora svih ženskih bokserskih selekcija Srbije, saopšteno je danas iz BSS. U saopštenju se navodi da Ždralu ovo neće biti prvi put da bude na čelu ženske bokserske reprezentacije Srbije. On je prvi put kao trener vodio žensku juniorsku reprezentaciju Srbije na Evropskom prvenstvu u Sofiji 2020. >> Pročitaj celu vest na sajtu SrbijaDanas.com << godine gde su srpske reprezentativke tada osvojile tri srebrne medalje.

Ždralo je potom izabran za selektora mlađih selekcija ženske bokserske reprezentacije Srbije. Na ovoj funkciji je proveo dve godine i kao selektor osvojio šest evropskih medalja. On se sa ove funkcije povukao prošle godine nakon što je Sara Ćirković osvojila EP i pehar za najbolju bokserku Evrope. On se povukao da bi posvetio dovoljno vremena Sari Ćirković kao njen lični trener u pripremama za Svetsko prvenstvo. Ona je na SP u novembru prošle godine osvojila zlatnu medalju. Ždralo je proglašen za "Zlatnog trenera" u izboru BSS za 2022. On je u ovoj godini vodio seniorsku žensku reprezentaciju Srbije na Evropskim igrama gde je srpska bokserka Natalija Šadrina osvojila srebrnu medalju i izborila plasman na Olimpijske igre u Parizu.

 - Velika mi je čast, obaveza i odgovornost stati na čelo ženske reprezentacije Srbije i svakako da ću dati sve od sebe da opravdam poverenje koje mi je ukazano. Drago mi je što vidim sve više devojčica u bokserskim salama širom Srbije i Republike Srpske i znam da je velikim delom na to uticao i rezultat Sare Ćirković pa me to dodatno raduje. Već duže vreme razgovaram sa predsednikom BSS Nenadom Borovčaninom i složili smo se u tome da ženski boks u Srbiji ima veliki potencijal - rekao je Ždralo, prenosi BSS. - Upravni odbor BSS kao i predsednik Borovčanin pokazali su odlučnost da se ženskom boksu u Srbiji da još više prostora za uspeh i ja kao trener, sada i kao selektor želim dati svoj maksimalni doprinos ovoj ideji i zalaganju saveza.

U saopštenju se navodi da je Upravni odbor BSS prihvatio ostavku Ivane Milošević na mestu generlanog sekretara BSS koji je podnela iz privatnih razloga. Na mesto novog generalnog sekretara Upravni odbor BSS imenovao je Mladena Jugovića, dok je za direktora BSS postavljen Mane Marčeta.

Pogledajte kako izgleda Anamarija, devojka Luke Dončića
Pogledaj vesti o: Evropsko prvenstvo

Nastavak na SrbijaDanas.com...






Povezane vesti

PROMENE U SRPSKOM BOKSU: Mirko Ždralo je novi selektor ženske reprezentacije svih uzrasta! (FOTO)

Izvor: HotSport.rs, 06.Avg.2023

Trener svetske i evropske šampionke Sare Ćirković i bokserskog kluba Obilić iz Zvornika i Malog Zvornika, Mirko Ždralo, izabran je za selektora svih ženskih bokserskih selekcija Srbije. Ždrali ovo neće biti prvi put da bude na čelu ženkse bokserske reprezentacije Srbije, prvi put kao trener...

Nastavak na HotSport.rs...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta SrbijaDanas.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta SrbijaDanas.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.