ZVANIČNO: Konte novi trener Čelsija!

Izvor: MozzartSport.com, 04.Apr.2016, 14:20   (ažurirano 02.Apr.2020.)

ZVANIČNO: Konte novi trener Čelsija!

Italijan stiže na novi posao po završetku Evropskog prvenstva u Francuskoj

Najavljeno je još pre gotovo mesec dana, u nedelju uveče je praktično sve bilo poznato, a sada je i zvanično - Antonio Konte je novi menadžer Čelsija! 

Italijanski stručnjak stavio svoj potpis na saradnju dugu tri sezone, a prvi radni dan na novom radnom mestu imaće po završetku >> Pročitaj celu vest na sajtu MozzartSport.com << Evropskog prvenstva u julu.

Konte u ponedeljak potpisuje za Čelsi!

Konte je u nedelju viđen u Londonu, a italijanski ekspert za transfere Đanluka di Marcio rekao je da će u ponedeljak zvanični dogovor dve strane biti postignut. Finansijki detalji ugovora još nisu poznati, ali pretpostavlja se da će biti u pitanju plata od 7.500.000 evra po sezoni.

„Jako sam uzbuđen što ću raditi u klubu kakav je Čelsi. Ponosan sam što ću sam selektor Italije, a uloga koja je približno atraktivna tome je u Čelsiju. Čelsi i engleski fudbal prati se gde god da se nalazite, navijači su strastveni i moja ambicija je da uživam brojnim uspesima i pobedama, kao što sam to radio u Italiji. Jako sam zadovoljan što je posao završen, jer će time biti stavljena tačka na brojne spekulacije. Sada ću moći da nastavim svoj posao u Italiji, a onda ću se posvetiti Čelsiju kada se završi EURO u Francuskoj“, rekao je Konte za zvanični sajt Čelsija.

Antonio Konte biće peti italijanski menadžer u Čelsijevoj istoriji posle Đanluke Vijalija, Klaudija Ranijerija, Karla Ančelotija i Roberta di Matea.

Čelsi se ujedno zahvalio sadašnjem strategu Gusu Hidinku za sve što je uradio za klub, a sa njim saradnja će biti okončana na kraju sezone.

Antonio Konte trenersku karijeru započeo je u italijanskim niželigašima Arecu i Bariju, sa kojim je uspeo da ostvari prolaz u viši rang takmičenja. Nakon kratkog boravka u Atalanti, Konte je kvalitet dokazao sa Sijenom, koju je odveo u Seriju A. Već 2011. godine usledio je poziv Juventusa, sa kojim je za tri sezone osvojio tri šampionske titulu i dva domaća Superkupa.

Odmah nakon toga dobio je angažman u reprezentaciji Italije, sa kojom je potpisao saradnju do kraja Evropskog prvenstva u Francuskoj. Na veliko takmičenje plasirao se bez poraza u grupi.

(FOTO: Action Images)

Nastavak na MozzartSport.com...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta MozzartSport.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta MozzartSport.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.