ZLATNI ORLIĆI NA NOVOM NIVOU Impresivan prvi korak ka prvenstvu Evrope

Izvor: Blic, 08.Sep.2015, 20:56   (ažurirano 02.Apr.2020.)

ZLATNI ORLIĆI NA NOVOM NIVOU Impresivan prvi korak ka prvenstvu Evrope

Mlada fudbalska reprezentacija Srbije na fantastičan način je započela učešće u kvalifikacijama za Evropsko prvenstvo za igrače do 21 godine, deklasiravši Litvaniju sa 5:0 (3:0) u Gornjem Milanovcu.

Ekipa selektora Tomislava Sivića od ove jeseni pojačana je brojnim "zlatnim orlićima" koji su postali omladinski prvaci na Novom Zelandu.

U startnoj postavi cela odbrana i ceo vezni red bili su sastavljeni od igrača koji su se okitili zlatom na planetarnom >> Pročitaj celu vest na sajtu Blic << U-20 šampionatu.

To, naravno, nije dovoljno samo po sebi da se ostvario bilo kakav uspeh, jer je uvek potrebno iznova i iznova se dokazivati, odnosno napredovati jer - "ko se ne popravlja, taj zapravo propada", kaže stara mudrost.

Ovi mladići su napunili mrežu Litvanaca uz po dva gola Sergeja Milinković-Savića i Uroša Đurđevića, a jedan je dao Ognjen Ožegović, kog je u igri od 73. minuta odmenio 203 cm visoki član Minhena 1860, Fejsal Mulić.

Sledeći rival Srbije biće Andora, 7. oktobra u Novom Sadu, a 13. oktobra "orlići" će gostovati Litvancima. U toj grupi još su i Slovenija, koja već ima dve pobede iz dva nastupa (4:0 protiv Andore i 3:0 protiv Litvanije), te Republika Irska, Italija, te pomenute ekipe Andore i Litvanije.

Na U-21 šampionat Evrope, koji će 2017. organizovati Poljska, ići će devet pobednika grupa, dok će četiri najbolje drugoplasirane selekcije kroz baraž odlučivati o presotala dva putnika na prvenstvo. Dvanaesti učesnik biće reprezentacija domaćina, Poljske.

Kvalifikacije za U-21 prvenstvo Evrope 2017.

Srbija - Litvanija 5:0 (3:0)


(Đurđević 29, 36 (p), S. Milinković-Savić 44, 75, Ožegović 49)

Gornji Milanovac - Stadion: Metalca; Sudija: Dimitrios Masias Kipar; Žuti karton: Stankevičijus

Srbija: Radunović, Gajić, Babić, Veljković, Andonov, Zdjelar, Grujić, Maksimović (od 65. Lukić), Milinković-Savić, Ožegović (od 72. Fejsal Mulić), Đurđević (od 72. Čavrić)

Litvanija: Svedkauskas, Aleksandravišijus, Cerkauskas (od 85. Korsaks), Januševskis, Barvikas, Dombrauskis, Romanovskij, Rakauskas (od 81. Zukauskas), Tručinskas, Segžda (od 63. Urbis), Stankevičijus

Tabela:

Slovenija 3 2 0 1 7:1 6 bodova

Irska 2 2 0 0 3:0 6

Srbija 1 1 0 0 5:0 3

Italija 1 1 0 0 1:0 3

Andora 4 1 0 3 1:7 3

Litvanija 3 0 0 3 0:9 0
Pogledaj vesti o: Evropsko prvenstvo

Nastavak na Blic...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Ubedljiv start mladog tima Srbije u kvalifikacijama za EP

Izvor: Studio B, 08.Sep.2015

Mlada fudbalska reprezentacija Srbije, igrači do 21 godine, na ubedljiv način startovala je u kvalifikacijama za prvenstvo Evrope 2017. godine u Poljskoj...Izabranici selektora Tomislava Sivića, generacija koja je u junu na Novom Zelandu osvojila titulu prvaka sveta, savladali su večeras u Gornjem...

Nastavak na Studio B...

"Orlići" deklasirali Litvaniju

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 08.Sep.2015

Mlada fudbalska reprezentacija Srbije, igrači do 21 godine, na ubedljiv način startovala je u kvalifikacijama za prvenstvo Evrope 2017. godine u Poljskoj...Izabranici selektora Tomislava Sivića, generacija koja je u junu na Novom Zelandu osvojila titulu prvaka sveta, savladali su večeras u Gornjem...

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Blic. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Blic. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.