Vuković: Realno je da odem

Izvor: Mondo, 22.Apr.2013, 22:21   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Vuković: Realno je da odem

Selektor rukometaša Srbije očekuje da sporazumno raskine ugovor sa RSS. "Teško je posle neuspeha povratiti poverenje kod javnosti i igrača", rekao trener "orlova". Ljubomir Vranješ raspoložen za priču sa RSS.

U utorak bi trebalo da bude poznato da li rukometna reprezentacija Srbije nastavlja borbu kroz kvalifikacije za Evropsko prvenstvo sa Veselinom Vukovićem, ili će do Danske pokušati da stigne >> Pročitaj celu vest na sajtu Mondo << sa novim seletorom.

Realnije je da Vuković u skorije vreme neko nasledi na klupi "orlova".

Aktuelni selektor je u izjavi za RTS rekao da će u utorak imati sastanak sa generalnim sekretarom Rukometnog saveza Srbije Božidarom Đurkovićem, s kojim bi trebalo da se dogovori o sporazumnom raskidu ugovora.

"Mislim da je realnije da dogovorimo raskid ugovora, jer je teško vratiti poverenje javnosti i igrača posle neuspeha na takmičenjima koja su usledila posle Evropskog prvenstva", rekao je Vuković.

On je sa "orlovima" osvojio srebro na Euru u Srbiji, a dva i po meseca kasnije u Alikanteu je uspeo da izbori nastup na Olimpijskim igrama. Srbija u Londonu nije uspela da se plasira u četvrtfinale, dok je na Svetskom prvenstvu u Španiji, u januaru ove godine, eliminisana već u osmini finala.

Uprkos dobrom početku u kvalifikacijama za Euro u Danskoj, Srbija neočekivano poražena od Austrije u Gracu, dok je u revanšu u Zrenjaninu samo remizirala sa istim protivnikom, čime je ugrozila plasman na šampionat Starog kontinenta gde bi trebalo da brani drugo mesto.

Ako se kvalifikacije završe neuspešno, "orlovi" će postati prvi vicešampioni Evrope koji neće imati priliku da brane medalju.

U istom danu, nekadašnji švedski reprezentativac srpskog porekla Ljubomir Vranješ je u intervjuu za www.balkan-handball.com" rekao da je spreman da sa čelnicima RSS pregovara o preuzimanju Srbije.

"Ako me neko bude kontaktirao iz Rukometnog saveza Srbije, normalno je da ću popričati sa ljudima. Srbija ima veoma dobru ekipu i igrače. U ovom trenutku, daleko sam od Srbije. Rezultate reprezentacije sam pratio iz novina, to je to. Ne mogu da kažem ništa ni o problemima, kao ni o bilo čemu drugom jer ne znam kako stvari funkcionišu. Nisam previše pratio Srbiju u poslednjem vreme", rekao je trener nemačkog Flenzburga.

U slučaju da preuzme Srbije ne plaši se izazova, ali je svestan posla koji ga očekuje.

"Ko god da bude nasledio Vukovića, imaće jako težak posao da dovede Srbiju do EURO 2014. Šta to nije moguće u sportu? Ako mene pitate, sve je moguće!" , dodao je Vranješ.

Vuković je srpsku reprezentaciju peuzeo u aprilu 2010. godine.

(MONDO, foto: MN Press)

Nastavak na Mondo...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Mondo. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Mondo. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.