Vuković:Nisam oka sklopio posle pobede nad Danskom

Izvor: Dzungla.org, 18.Jan.2012, 16:47   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Vuković:Nisam oka sklopio posle pobede nad Danskom

Selektor rukometne reprezentacije Srbije Veselin Vuković rekao je danas da nije oka sklopio posle pobede nad Danskom jer je sve vreme razmišljao o fenomenalnoj atmosferi u dvorani Pionir.

'Energija koju nam je dala beogradska publika zadržala se u meni i nisam mogao da spavam. Dosta toga smo uradili za sada i u dobroj formi dočekali start Evropskog prvenstva', rekao je Vuković.
On je dodao da se >> Pročitaj celu vest na sajtu Dzungla.org << ipak malo plaši pada forme, uoči odlučujućih mečeva u drugoj fazi.
'Nismo baš dobro počeli protiv Danaca, ali igrali smo protiv svetskog vicešampiona i dokazali da uz maksimalno zalaganje i borbenost možemo da se nosimo sa svima. Mi i dalje imamo prostora za napredak u svim elementima igre'.
Vuković je najavio da će suutra uveče protiv Slovačke odmoriti neke igračce koji su izneli najveći teret u pobedama protiv Poljske i Danske.
'Bez obzira što utakmica nema takmičarski značaj moraćemo, zbog samopouzdanja i publike da odigramo što bolje i pokušamo da pobedimo', zaključio je Vuković.
Jedan od junaka trijufa nad Danskom Marko Vujin rekao je da je reprezentacija na dobrom putu da vrati srpski rukomet na starte staze uspeha.
'Odigrali smo fantastično prvih 120 minuta na turniru. Iako su nas mnogi potcenjivali, napravili smo veliki korak ka našem cilju, da vratimo srpski rukomet tamo gde je nekad bio. Nadam se da ćemo nastaviti u pobedničkom ritmu i u dobrom raspoloženju dočekati start druge faze u subotu', rekao je Vujin.
Odluka o zameni Vučkovića u subotu
Selektor rukometne reprezentacije Srbije Veselin Vuković rekao je danas da će odluku o eventualnoj zameni za povređenog Nenada Vučkovića doneti u subotu, uoči početka druge faze takmičenja.
Vučković je u pobedi protiv Danske (24:22) povredio skočni zglob i male su šanse da bude u timu za nastavak šampionata Evrope.
'Nemamo prava na zamenu dok ne prođe prva runda, pratićemo situaciju i u subotu ujutro doneti odluku, u zavisnosti od lekarske prognoze', rekao je Vuković.
Lekar reprezentacije Milan Babić rekao je da će Vučković morati da pauzira neko vreme, uz makismalnu terapiju.
'Da se takva povreda dogodila običnom čoveku nosio bi gips tri nedelje. Međutim, kod spremnog sportiste oporavak traje kraće, ali sigurno neće igrattii protiv Slovačke', rekao je Babić.
On je dodao da se pivotmen Rastko Stojković, koji se povredio u prvom meču protiv Poljske oporavio i trebalo bi da zaigra protiv Slovačke. Srbija je pobedama protiv Poljske i Danske već obezbedila plasman u drugu fazu šampionata, a sutra u poslednjem kolu A grupe igra protiv Slovačke.
(Izvor:Tanjug)

Nastavak na Dzungla.org...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Dzungla.org. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Dzungla.org. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.