Vujović: EURO mora da se otkaže

Izvor: B92, 05.Jan.2022, 21:50

Vujović: EURO mora da se otkaže

Veselin Vujović govorio je o predstojećem Evropskom prvenstvu u Mađarskoj i Slovačkoj.

Situacija sa koronavirusom je sve gora, a Kovid najviše problema pravi u grupi gde su Srbija, Francuska, Hrvatska i Ukrajina.

"Iskreno, zaista mi nije jasno kome je normalnom u interesu da se ovakav turnir odigra. Koliko ima smisla da ekipe sa po šest-sedam zaraženih igrača putuju da bi u slučaju pozitivnog testa ti momci morali da budu u izolaciji, a onda se nakon >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << desetak dana bez treninga vraćaju na parket i igraju utakmice? To nema veze sa životom i zdravim mozgom. Kakav rukomet ćemo onda gledati? Nikakav, eto kakav"; rekao je Vujović za "Index" i dodao:

"A da ne spominjem mogućnosti povreda. Zatim, pretpostavljam da će i države organizatori uvesti neke mere pa bi lako moglo da se dogodi da se turnir odigra bez publike. Pitam ja sad te mudrace, a za koga se onda ovaj EURO uopšte i igra? Moje mišljenje bi bilo da se EURO mora otkazati. Neće svet propasti ako preskočimo jedan turnir."

On je prokomentarisao i Srbiju.

"S Đeronom je evidentno da su dobili emociju, mirnoću i jasan sistem. U kvalifikacijama su pobedili i remizirali s Francuskom. Ta dva rezultata bila su ključna za Srbiju kakva je danas. To im je bilo neophodno da napokon shvate da mogu pobediti bilo koga i da su postali ozbiljna ekipa."

EURO kreće 13. januara.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.
Pogledaj vesti o: Evropsko prvenstvo

Nastavak na B92...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.