Vruć teren testira Srpkinje

Izvor: Mondo, 30.Sep.2017, 13:28   (ažurirano 02.Apr.2020.)

"Vruć" teren testira Srpkinje

Rukometašice otputovale na meč 2. kola kvalifikacija za EP, protiv Makedonije u Skoplju.

Ženska rukometna reprezentacija Srbije u nedelju od 19.00 igra utakmicu drugog kola kvalifikacija za Evropsko prvenstvo 2018.

Na startu kvalifikacija savladana su Farska Ostrva 36:20, dok je Makedonija poražena od Švedske - 38:26.

"Ne obaziremo se na tu utakmicu, već na našu sa Makedonkama. To je ono što nas interesuje. Favoriti jesmo, ne samo na papiru, >> Pročitaj celu vest na sajtu Mondo << ali moramo to da pokažemo i na terenu", rekao je selektor Ljubomir Obradović, a prenosi sajt RSS.

"Izabrali su halu manjeg kapaciteta, gde možemo očekivati dobru atmosferu. Drago mi je zbog toga, jer će nam poslužiti za naredne utakmice. Devojke moraju da osete pritisak na svojoj koži i reaguju na pravi način", dodao je Obradović.

Desni bek Jelena Lavko pozvala je na oprez i istakla da Makedonija ne sme da se potceni.

"Očekivala sam jači njihov otpor u Švedskoj, jer su mlada ekipa, predvođena sestrama Georgievski. Grizu na terenu, grabe, grade igru, motivisane su. Ne smemo olako da ih shvatimo, ni da ih potcenimo".

Golman Marija Čolić smatra da će domaći teren dosta značiti protivničkom sastavu.

"Kvalitet u poređenju sa Makedonkama je na našoj strani, ali domaći teren može biti 'vruć'. Nadam se da ćemo sve biti na visini zadatka i da ćemo osvojiti bodove. Lako smo ih savladale u prijateljskim mečevima u aprilu, ali ovo je nešto drugačija priča".

EP u Francuskoj na programu je od 30. novembra do 16. decembra 2018.
Pogledaj vesti o: Evropsko prvenstvo

Nastavak na Mondo...






Povezane vesti

KVALIFIKACIJE ZA EP: Srpkinje spremne da sruše Makedonke u Skoplju! (FOTO)

Izvor: SrbijaDanas.com, 30.Sep.2017

Meč se igra u nedelju od 19 časova...Naše najbolje rukometašice u nedelju (19) u Skoplju igraju protiv selekcije Makedonije meč drugog kola kvalifikacija za Evropsko prvenstvo 2018. Reprezentacija Srbije je prethodno pobedila Farska Ostrva (36:20), dok je Makedonija poražena od Švedske (38:26)...ŽREB...

Nastavak na SrbijaDanas.com...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Mondo. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Mondo. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.