Vlada donela rešenje o novčanim nagradama u sportu

Izvor: RTS, 04.Sep.2015, 16:01   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Vlada donela rešenje o novčanim nagradama u sportu

Vlada Srbije usvojila je na današnjoj sednici Rešenje o dodeli novčanih nagrada za sportske rezultate za osvojene medalje i usvojila Odluku o obrazovanju Saveta za razvoj elektronskog poslovanja.
Ovim rešenjem, kako se navodi, novčane nagrade biće dodeljene za zlatnu medalju na Evropskom prvenstvu u olimpijskoj sportskoj disciplini >> Pročitaj celu vest na sajtu RTS << - streljaštvo, srebrnu medalju na Svetskom prvenstvu u olimpijskoj sportskoj disciplini - kajak, dve i po hiljade metara, prenosi Tanjug.
Takođe, novčane nagrade biće dodeljene za bronzanu medalju na Svetskom prvenstvu u olimpijskoj sportskoj disciplini - kajak na dve hiljade i dvesta metara, bronzanu medalju na Svetskom prvenstvu u olimpijskoj sportskoj disciplini - kajak na dve hiljade i sto metara, bronzanu medalju na Svetskom prvenstvu u olimpijskoj sportskoj disciplini - atletika, skok u dalj.
Ministar omladine i sporta Vanja Udovičić istakao je da je Vlada Srbije današnjom odlukom o isplati novčanih nagrada osvajačima medalja došla u poziciju da se prvi put u istoriji sportistima i Savezima ne duguje nijedan jedini dinar.
"Vlada nastavllja sa politikom izuzetnog uvažavanja naših sportista i to je i danas još jednom potvrđeno. Ono što je obećano to je i ispunjeno i to ponovo u rekordnom roku od trenutka osvajanja medalja. Na današnjoj sednici Vlada je donela odluku o isplati nagrada Ivani Španović, Ivani Maksimović, Milici Starović, Dalmi Benedek Ružičić, Nebojši Grujiću, Marku Novakoviću, Marku Tomićeviću, Milenku Zoriću i njihovim trenerima", naveo je Udovičić.
Vlada Srbije postavila je Veru Dondur, redovnog profesora Fakulteta za fizičku hemiju Univerziteta u Beogradu za državnog sekretara u Ministarstvu prosvete, nauke i tehnološkog razvoja.
Profesorka Dondur bila je dugogodišnji predsednik Nacionalnog saveta za naučni i tehnološki razvoj, a odluka o postavljenju doneta je na sednici vlade 28. avgusta.
Dondur je rođena 1948. godine u Kragujevcu. Diplomirala je i magistrirala fizičku hemiju na Prirodno-matematičkom fakultetu Univerziteta u Beogradu, gde je i doktorirala 1980. godine.
Bila je dekan Fakulteta za fizičku hemiju i član Komisije za akreditaciju visokoškolskih ustanova od njenog osnivanja. Učestvovala je u pripremi standarda za akreditaciju visokoškolskih ustanova.
Do sada je publikovala više od 140 naučnih radova u međunarodnim časopisima sa SCI liste, koji su citirani više od 1.300 puta.
Recenzent je u više desetina naučnih časopisa, a bila je i dugogodišnji potpredsednik je Srpskog hemijskog društva. 
Pogledaj vesti o: Svetsko prvenstvo

Nastavak na RTS...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RTS. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RTS. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.