Vesti na Eurobasketu: Letonci arhivirani, neka se čuva Rusija

Izvor: Vesti-online.com, 02.Sep.2017, 07:05   (ažurirano 02.Apr.2020.)

"Vesti" na Eurobasketu: Letonci arhivirani, neka se čuva Rusija

Posle Letonije, "orlove" čeka meč sa Rusijom u subotu od 16 časova u Istanbulu u drugom kolu D grupe Evropskog prvenstva.

Reč je o selekciji koji ima mnogo iskusnih igrača i želi da povrati slavu ruske košarke. Selektor Aleksandar Đorđević je bio jasan na naše pitanje koliko će taj meč biti drugačiji od onog sa Letonijom:

- Ne mnogo. Rusija je izuzetno fizički spremna ekipa koju smo pobedili već na turniru u Hamburgu. Imaju visinu i snagu ispod >> Pročitaj celu vest na sajtu Vesti-online.com << koša sa Mozgovom, izuzetnu četvorku Vorontseviča i jednog od tri najbolja pleja/beka na ovom EP kao što je Šved koji ima sjajnu lakoću postizanja poena za koju moramo biti apsolutno spremni.

Koliko će na meč uticati što Rusi imaju manje vremena da se odmore?

- Na početku prvenstva sve su ekipe potpuno spremne, to nije faktor. Naročito iskusne kao Rusija. Nama je važnije da napadački dođemo do toga da znamo ta hoćemo u svakom momentu, sa bilo kojom petorkom na terenu. Odbrambeno želimo da ne bude grešaka u preuzimanju i da nam ostaju igrači sami na šutu. Nećemo trenirati pred meč s Rusijom, samo oporavak, šetnja...

Ruse je hvalio i Boban Marjanović.

- Reč je o odličnoj ekipi koja igra hrabro i jako i siguran sam da nas očekuje težak meč, ne verujem da će faktor odmora posle prvog meča biti presudan.

I Bogdan Bogdanović poštuje ruski tim.

- Rusija je jako nezgodan protivnik protiv kojega smo igrali u Nemačkoj, ne smemo dozvoliti da uđemo u meč kao protiv Letonije već moramo od početka nametnuti svoju igru - rekao je Bogdan.
Pogledaj vesti o: Evropsko prvenstvo

Nastavak na Vesti-online.com...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Vesti-online.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Vesti-online.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.